Connect with us

Αθλητικά

Τριπλό “step-up” σε δύο επίπεδα!

Συμπληρώθηκε μία γεμάτη εβδομάδα από την ανακοίνωση της 26ης Ιουνίου, που μετά από ένα τριήμερο ραγδαίων εξελίξεων, έφερε τα πάνω-κάτω στο «πράσινο» στρατόπεδο και κέρδισε την πρώτη μάχη των εντυπώσεων. Νομίζω ότι μετά από όσα είδαμε κι ακούσαμε στη συνέντευξη Τύπου που παρέθεσαν οι «πράσινοι», μπορούμε με σαφήνεια να πούμε ότι οι πρωταθλητές βαδίζουν με αργά αλλά σταθερά βήματα προς μία διαφορετική εποχή απ’ αυτή που μας είχαν συνηθίσει και φαίνεται ότι θα στηριχθούν στο τρίπτυχο οικογένεια, αγωνιστική «υγεία» και οικονομική «αξιοπιστία».

Ομολογώ ότι δεν είχα ξανακούσει ποτέ τον Παναγιώτη Τριαντόπουλο να μιλάει και η πρώτη εντύπωση που αποκόμισα ήταν θετική κι ελπιδοφόρα. Μίλησε με σταράτα λόγια, ήταν λιτός και περιεκτικός στις κουβέντες του και φάνηκε να έχει πλήρη επίγνωση του βάρους που κλήθηκε να σηκώσει.

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισε ότι δεν είναι αθλητικός παράγων με εμπειρία στον χώρο και υπογράμμισε ότι θα σηκώσει το βάρος του διοικητικών και τεχνοκρατικών καθηκόντων που πρέπει να ασκηθούν, καθιστώντας σαφές ότι «αφεντικά» του αγωνιστικού τμήματος θα είναι ο Φραγκίσκος Αλβέρτης με τον Δημήτρη Διαμαντίδη, μαζί με την πολύτιμη συμβολή του Γιώργου Καλαϊτζή.

Μου άρεσε ότι δεν κρύφτηκε πίσω από το δάχτυλό του σε κανένα θέμα, απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις (ακόμη και για τις μετοχές της ΚΑΕ που πλέον θα επιστρέψουν στον Δημήτρη Γιαννακόπουλο), ενώ πιστοποίησε δημόσια ότι θα αλλάξει η στάση της ομάδας απέναντι στην Euroleague κι αποκάλυψε τις επαφές με διεθνή funds που έχουν δείξει ενδιαφέρον για την αγορά της ομάδας.

Οι τρεις ιδιανικότεροι εγγυητές της κανονικότητας

Το γεγονός ότι οι τρεις πρώην παίκτες του Παναθηναϊκού (και πρώην συμπαίκτες στην διετία 2004-2006), με την τεράστια προϋπηρεσία στον σύλλογο, θα έχουν πλέον την ευθύνη του αγωνιστικού σχεδιασμού, αποτελεί εγγύηση ότι η προσπάθεια που έχει ήδη αρχίσει εκπέμπει αυθεντική επιθυμία για το καλό του συλλόγου. Συνάμα όμως και σιγουριά ότι θα εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες για να επιτευχθεί το μεγιστο δυνατό αποτέλεσμα.

Εκ πρώτης άποψης, φαίνεται ότι ο “Φράγκι” ως πιο παλιός και πιο ισχυρή – επικοινωνιακά – προσωπικότητα – θα έχει αυξημένο ρόλο ως προς τις αρχές και τη νοοτροπία που θα έχει το αγωνιστικό τμήμα του «τριφυλλιού» και φυσικά για τις προσωπικότητες των παικτών που θα αποκτηθούν.

Για να πετύχει το «γλυκό» στον νέο Παναθηναϊκό, δεν απαιτείται τύχη μόνο στην επιλογή παικτών που ενδεχομένως να αποδειχθούν λαβράκια, αλλά και στην αξιολόγηση των σωστών χαρακτήρων που θα κληθούν να υπερασπίσουν τα τρία προαπαιτούμενα χαρακτηριστικά που κατονόμασε ο Γιώργος Βόβορας (αθλητικότητα, μεγάλο κίνητρο και πνευματική δύναμη).

Ο «Μήτσος» από την πλευρά του, έχει πάρει πολύ ζεστά το νέο του ρόλο, περνάει ατελείωτες ώρες στο γήπεδο και το γραφείο και ξοδεύει πολύ χρόνο στην ενημέρωσή του για όλα όσα πρέπει να ξέρει, χωρίς να ντρέπεται να ρωτήσει για κάτι με το οποίο δεν είναι εξοικειωμένος. Αρχικά φαίνεται θα ασχοληθεί πολύ με το κομμάτι των μετεγγραφών σε συνεργασία με τους προπονητές και τον νέο τεχνικό διευθυντή, Νίκο Παππά, ενώ η πρώτη αυστηρά δική του επιλογή ήταν ο Κώστας Χαραλαμπίδης που πέρυσι διετέλεσε προπονητής του ΠΑΟΚ και προστέθηκε στο τεχνικό επιτελείο.

Πολύ σημαντική και πολύτιμη αναμένεται να είναι η βοήθεια του Γιώργου Καλαϊτζή, που πέραν από όπως γράψαμε, θα είναι ο συνδετικός κρίκος του αγωνιστικού τμήματος με το front-office, συνδυάζοντας τις σπουδαίες τεχνικές του γνώσεις του με την στιβαρή προσωπικότητα και την εμπειρία που διαθέτει. Αυτά τα δύο στοιχεία θα είναι τα βασικά του εφόδια σε έναν τομέα που θα είναι πρωτάρης, όπως αυτός της εκπροσώπησης της ΚΑΕ σε ΕΟΚ και ΕΣΑΚΕ και ίσως στο μέλλον και στην Euroleague.

H παραπάνω αμιγώς μπασκετική τριανδρία, λοιπόν, αποτελεί ίσως το πιο ασφαλές «όχημα» για την ομαλή μετάβαση του Παναθηναϊκού στην μετά Γιαννακόπουλων εποχή, όσον αφορά το τοπίο έξω από τις τέσσερις γραμμές. Μετά το budget της νέας χρονιάς, όμως, να μην είναι ακόμη ξεκάθαρο, αλλά να θεωρείται δεδομένο ότι θα κυμανθεί σε πρωτοφανή – για την σύγχρονη ιστορία του συλλόγου – χαμηλά επίπεδα (χωρίς την παραμικρή ενίσχυση από τον μεγαλομέτοχο, δύσκολα θα ξεπεράσει τα 4 εκατομμύρια Ευρώ για παίκτες), νομίζω ότι γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι ο «εξάστερος» θα χρειαστεί και μεγάλη δόση τύχης στην επιλογή των παικτών αλλά και το πάντρεμα ποιότητας, χαρακτήρα και χαμηλού κόστους.

Ο Ιωάννης, Μήτογλου και Παπαγιάννης θα κρίνουν τους στόχους!

Ίσως γι’ αυτό το λόγο και για πρώτη φορά δημόσια, ο νέος τεχνικός του «τριφυλλιού» άφησε ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι ο Παναθηναϊκός περιμένει πάρα πολλά από τους τρεις Έλληνες παίκτες, που φιλοδοξεί (θα έχει τους λόγους του) ότι θα εξελιχθούν σε μεγάλους πρωταγωνιστές, όχι μόνο της ομάδας αλλά και ολόκληρης της Euroleague. Ο λόγος κατ’ αρχήν για τον νέο αρχηγό της ομάδας, Ιωάννη Παπαπέτρου, που μπαίνει σε χρονιά συμβολαίου και προέρχεται από την πιο πετυχημένη σεζόν του στην κορυφαίο διασυλλογική ευρωπαϊκή διοργάνωση.

Αν ο 26χρονος διεθνής forward έπαιζε πέρυσι σχεδόν 28 λεπτά κατά μέσο όρο, ο χρόνος συμμετοχής του στη νέα σεζόν αναμένεται να σταθεροποιηθεί πάνω από τα 30! Ο “Papi” έχει ωριμάσει πολύ σαν παίκτης αλλά και σαν άνθρωπος και στην 3η του χρονιά με το «τριφύλλι» στο στήθος ετοιμάζεται για break-out season!

Οι ίδιες προσδοκίες υπάρχουν και για τους νεότερους κατά τρία και δύο χρόνια αντίστοιχα, Γιώργο Παπαγιάννη και Ντίνο Μήτογλου αντίστοιχα. Στην διάρκεια της περυσινής σεζόν και οι δύο παρουσίασαν αισθητή βελτίωση σε νούμερα, ενώ αξιοποίησαν στο έπακρο το νεκρό διάστημα από την διακοπή των αγωνιστικών υποχρεώσεων, δουλεύοντας ακατάπαυστα. Οι αλλαγές στο σώμα τους είναι εντυπωσιακές δια γυμνού οφθαλμού, ενώ η εμπιστοσύνη με την οποία θα περιβληθούν στον αγωνιστικό σχεδιασμό, θα τους βοηθήσει και ψυχολογικά με φόντο την ανάληψη των σημαντικότερων ευθυνών στην έως τώρα καριέρα τους.

Εν κατακλείδι, ανεξαρτήτως του τι παίκτες θα αποκτηθούν, η απόδοση των τριών αυτών παικτών, στους οποίους θα βασιστεί εν πολλοίς η προσπάθεια της νέας αγωνιστικής περιόδου, θα καθορίσει προοδευτικά και τους στόχους που θα κυνηγήσει ο Παναθηναϊκός στην Ευρώπη. Αν και είναι πολύ νωρίς για προβλέψεις, δε νομίζετε ότι ένας τέτοιος προγραμματισμός ισοδυναμεί με μία υγιή και τίμια μπασκετική προσέγγιση, που αντανακλά και στην συνολική βελτίωση της Εθνικής ομάδας;

Πηγή: Gazzetta.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Covid191 έτος πρίν

Οι Ασθενείς Με COVID-19 Διατρέχουν Αυξημένο Κίνδυνο Για Ανάπτυξη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων

Κόσμος2 έτη πρίν

Politico: Η Γερμανία παραβίασε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με τα εμβόλια και η Κομισιόν της δίνει άφεση

Αθλητικά2 έτη πρίν

Οπαδοί του ΠΑΟΚ στην προπόνηση στην Τούμπα: Τα “έψαλλαν” στους παίκτες, ζήτησαν στήριξη σε Γκαρσία

Κόσμος2 έτη πρίν

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνέλαβαν τον άντρα που έκλεψε το αναλόγιο της προέδρου της Βουλής

Covid192 έτη πρίν

Κορωνοϊός -Λέσβος: Στους 36 οι νεκροί της πανδημίας – Τρεις νεκροί από χθες το βράδυ

Ελλάδα2 έτη πρίν

Κορωνοϊός: Παράταση ΝΟΤΑΜ για πτήσεις εσωτερικού έως 18 Ιανουαρίου

Ελλάδα2 έτη πρίν

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 11 Ιανουαρίου

Ελλάδα2 έτη πρίν

Κορονοϊός: Εκεί εντοπίζονται τα 800 νέα κρούσματα του 24ώρου

Covid192 έτη πρίν

Κορονοϊός: 800 νέα κρούσματα και 32 νεκροί σήμερα 09/01

Ελλάδα2 έτη πρίν

Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ, λάπτοπ: Ξεκινά η διαδικασία

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Νέο ΛΑΘΟΣ σε ανάρτηση του Π. Πολάκη. Το ρήμα “κωλώνω” παράγεται από τον κώλο και όχι από την Κολωνία κ. Πολάκη

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Απαγωγή Μαρκέλλας: Φρικτές οι περιγραφές της 33χρονης για όσα έκανε στη 10χρονη

Κοινωνία3 έτη πρίν

Μαρκέλλα: «Tη χάιδεψε, όπως χαϊδεύεις ένα παιδάκι που το αγαπάς» λέει ο δικηγόρος της 33χρονης (videos)

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

«Έφυγε» στη διάρκεια της γέννας η μεγάλη αντίπαλος της Κορακάκη, Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς

Lifestyle2 έτη πρίν

The Voice – Μυρτάλη Νομικού: Όσα δεν ξέρεις για την κόρη του εφοπλιστή Λουκά Νομικού και της καλλονής Υβόννης Ζαχαρίου (pics,vid)

Ελλάδα3 έτη πρίν

ΣΟΚ η κατάθεσή της 33χρονης, «της έδωσα τρία Ζάναξ και έβαλα στα δόντια της κοκαϊνη» – Να την σώσει ήθελε επιμένει ο συνήγορός της

Ελλάδα2 έτη πρίν

«Έπεσε» το δίκτυο της Vodafone – Προβλήματα σε πολλές περιοχές

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Σάλος από τις καταγγελίες Κούγια για παρέμβαση πασίγνωστου επιχειρηματία στην υπόθεση. Εξιτήριο πήρε η 10χρονη. (pics – video)

Αθλητικά2 έτη πρίν

Φουλ για φούντο η Νότιγχαμ: Νέα ήττα και 21η στη βαθμολογία

Lifestyle3 έτη πρίν

Θυμάσαι την πρώην του ΣΕΦΕΡΛΗ! Τρομερό ΤΟΥΜΠΑΝΟ! Δες την πως είναι σήμερα!

trending