Connect with us

Ελλάδα

Τατουάζ σε κατοικίδια: μια νέα αμφιλεγόμενη μόδα που δημιουργεί οργή στα κοινωνικά δίκτυα

Τατουάζ σε κατοικίδια: μια νέα αμφιλεγόμενη μόδα που δημιουργεί οργή στα κοινωνικά δίκτυα

Διάφορα ιδρύματα χαρακτηρίζουν ως κατάχρηση του γεγονότος ότι υποβάλετε ένα ζώο στον πόνο ενός τατουάζ για καθαρά καλλιτεχνικούς σκοπούς. Πιθανότατα, τα πλάσματα θα αναισθητοποιηθούν κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αλλά η πράξη οποιουδήποτε τατουάζ είναι οδυνηρή και περισσότερο για ένα δέρμα τόσο λεπτό όσο εκείνο ενός κατοικίδιου ζώου, θέτει επίσης σε κίνδυνο την υγεία τους.

«Το τατουάζ ενός ζώου για την εγωιστική ευχαρίστηση και διασκέδαση των ιδιοκτητών του, χωρίς καμία σημασία για την καλή διαβίωση των ζώων, δεν είναι κάτι που υποστηρίζουμε», δήλωσε η ASPCA.

Τα ανθρώπινα όντα έχουν μεγάλη ικανότητα να είναι δημιουργικά και να σπάνε μοτίβα, αλλά μερικές φορές η φιλοδοξία τους για κάτι διαφορετικό ξεφεύγει από τον έλεγχο. Αυτή είναι η περίπτωση μιας αμφιλεγόμενης μόδας που έχει συγκλονίσει όλους στα κοινωνικά δίκτυα και χαρακτηρίζεται ως κακοποίηση ζώων.

Τατουάζ σε σκυλιά, μια νέα μόδα που είναι στη μόδα.

Αν και φαίνεται ασυνήθιστο ή παράλογο, τα τατουάζ για σκύλους γίνονται δημοφιλή σε ορισμένες χώρες. Οι ιδιοκτήτες θέτουν τα κατοικίδια ζώα τους σε εξαντλητικές ώρες άγχους και πόνου για να τους κάνουν τα πιο εκκεντρικά σχέδια τατουάζ στο δέρμα τους.

Κανείς δεν αμφισβητεί την καλλιτεχνική φύση αυτών των δημιουργιών στο δέρμα των ανθρώπων, αλλά όλοι έχουν εξοργιστεί για τα ανυπεράσπιστα όντα που πρέπει να εκτίθενται σε αυτές τις δοκιμασίες. Εάν μια επίσκεψη στο groomer είναι δύσκολη για ένα σκυλάκι, είναι ακόμη χειρότερο να βλέπουμε ότι κάποιος ζωγραφίζει το δέρμα του με βελόνα.

Είναι μια επώδυνη διαδικασία στην οποία κανένα ζώο δεν πρέπει να εκτεθεί, δεν υπάρχει δικαιολογία για την κακομεταχείριση με αυτόν τον τρόπο. Η τάση να κάνουν τατουάζ σε σκύλους είναι μια φρικτή πράξη που παραβιάζει τα δικαιώματά τους, τους υποβάλλει σε πόνο και θέτει την υγεία τους σε κίνδυνο μόνο και μόνο ώστε ο ιδιοκτήτης τους να μπορεί να ικανοποιήσει τις ιδιοτροπίες του.

Αυτά τα πλάσματα εκτίθενται σε αυτό και πολλά άλλα.

Το θέμα δεν είναι κάτι καινούργιο, καθώς από το 2013 παρουσιάστηκε μια αμφιλεγόμενη υπόθεση στη Βόρεια Καρολίνα στην οποία ο καλλιτέχνης τατουάζ Ernesto Rodríguez, σηματοδότησε τις κοιλιές των δύο σκύλων του με το επιχείρημα ότι θέλει να τα αναγνωρίζει. Εκείνη την εποχή οι άνθρωποι για τα δικαιώματα των ζώων μίλησαν κατά της πρακτικής.

Στο ίδιο πνεύμα, η Αμερικανική Εταιρεία για την Πρόληψη της Ζωικής Σκληρότητας (Aspca), σημείωσε ότι «το τατουάζ ενός ζώου για την εγωιστική ευχαρίστηση και διασκέδαση των ιδιοκτητών του, χωρίς καμία σκέψη για την καλή διαβίωση των ζώων, δεν είναι κάτι που εμείς θα υποστηρίξουμε «.

Το 2014, ένας καλλιτέχνης τατουάζ στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης γνωστός ως Mistah Metro εξοργίστηκε επίσης δημοσιεύοντας στα δίκτυα την εικόνα του σκύλου του που βρίσκεται σε φορείο ενώ του κάνουν τατουάζ. Εκτός από την εξωφρενική εικόνα, ο άντρας έγραψε:

«Αυτός είναι ένας από τους λόγους για τους οποίους το σκυλί μου είναι καλύτερο από το δικό σας.»

Αυτή η εικόνα εξακολουθεί να προκαλεί αντιπαραθέσεις στα δίκτυα.

Φέτος, η δημοσίευση του Ολλανδού Maarten Kaskens που έθεσε ξανά το αμφιλεγόμενο ζήτημα αποκάλυψε μια πρακτική που, αν και όχι σύγχρονη, ήταν άγνωστη σε ορισμένους.

«Πόσο ηλίθιος μπορεί να είναι κάποιος για να κάνει τατουάζ στο σκυλί του; Δυστυχώς, υπάρχουν πολλοί ηλίθιοι », σχολίασε ο Κάσκενς στο Twitter.

Παρόλο που πολλοί ιδιοκτήτες δικαιολογούν αυτήν την τάση με την ανάγκη να σηματοδοτήσουν τα κατοικίδια ζώα τους και έτσι να τους αποτρέψουν να χαθούν, η αλήθεια είναι ότι η τοποθέτηση ενός μικροτσίπ είναι ένα λιγότερο τραυματικό ζήτημα και πραγματικά αποτελεσματικό όταν πρόκειται για τον εντοπισμό ενός χαμένου κουταβιού.

Δεν αξίζουν να υποστούν οποιοδήποτε είδος πόνου.

Είναι αλήθεια ότι σε ορισμένους οργανισμούς υπάρχει η τάση να κάνουν τατουάζ τα κατοικίδια ζώα να έχουν ένα αρχείο ταυτοποίησης όταν πρόκειται για καθαρόαιμα σκυλιά. Ωστόσο, είναι μικροσκοπικά τατουάζ που κάνουν ενώ το ζώο είναι αναισθητοποιημένο, είναι μια πράξη κακοποίησης, αλλά δεν μπορεί να συγκριθεί με τατουάζ αυτού του τύπου.

Ένα «καλλιτεχνικό τατουάζ» δεν έχει καμία σχέση με αυτά που πραγματοποιούνται από διεθνείς canophilic συλλόγους.

Τον Ιανουάριο του τρέχοντος έτους, μια ουκρανική επιρροή προκάλεσε απόρριψη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης όταν προέκυψε ότι είχε αναισθητοποιήσει τη μικρή γάτα της για να της κάνουν ένα τατουάζ στο στήθος της.

Το ρύγχος είναι μια πολύ ευαίσθητη περιοχή και σε αυτό το μικρό σκυλί του έκαναν ένα τατουάζ εκεί.

Όσο παράλογο και αν ακούγεται, η πραγματικότητα είναι ότι συνεχίζει να συμβαίνει και όχι μόνο πιο συχνά, αλλά και με τις πιο ασυνήθιστες δικαιολογίες.

Το 2016, ένας Βραζιλιάνος ισχυρίστηκε ότι είχε κάνει τατουάζ στο σκυλί του » επειδή το μελάνι αποτρέπει τον καρκίνο σε σκύλους», ένα σχόλιο χωρίς επιστημονική βάση.

Ο Βραζιλιάνος Έμερσον Δαμασκηνός έκανε τατουάζ ακόμη και στο ρύγχος του κουταβιού του.

Από κάθε πλευρά και αν το δείτε, το θέμα των τατουάζ γάτας και σκύλου είναι εξωφρενικό και χωρίς λογική εξήγηση. Η ιδιοτροπία ορισμένων συνεχίζει να προκαλεί πόνο στους πιο ανυπεράσπιστους, οπότε αυτή η πρακτική είναι μια ακόμη αιτία για την οποία διάφοροι προστατευτικοί και λάτρεις των ζώων υψώνουν τις φωνές τους.

Κανείς δεν αξίζει να υποφέρει για τον εγωισμό τρίτου, αλλά αυτό είναι κάτι που πολλά ζώα υποφέρουν καθημερινά, μοιράζονται αυτά τα αμφιλεγόμενα νέα και μας βοηθούν να υψώσουμε τις φωνές μας ενάντια σε αυτόν τον ασυνήθιστο τρόπο.

Πηγή; petsworld.gr

 

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Covid1917 λεπτά πρίν

Μήνυμα ελπίδας για τον κορονοϊό από τον επικεφαλής του ΠΟΥ

Οικονομία27 λεπτά πρίν

Το έντυπο που πρέπει να υποβάλλουν οι επιχειρήσεις – εργοδότες για το πρόγραμμα με τις 100.000 επιδοτούμενες θέσεις εργασίας

Lifestyle28 λεπτά πρίν

Λευτέρης Πετρούνιας & Βασιλική Μιλλούση: Ετοιμάζουν τον θρησκευτικό γάμο τους

Αθλητικά37 λεπτά πρίν

ΑΕΛ: «Ματαιώθηκε η μεταγραφή του Χαρογιάν, πήγε στο πεδίο των μαχών!»

Ελλάδα38 λεπτά πρίν

ΟΠΕΚΑ: Ξεκίνησε η πληρωμή για ΚΕΑ, επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου

Αθλητικά1 ώρα πρίν

«Ναυάγιο στις συζητήσεις με τους επενδυτές, εκτός Basket League το μέλλον του Πανιωνίου»

Ελλάδα1 ώρα πρίν

Λουκέτο στην Διεύθυνση Αλλοδαπών – Δυο κρούσματα κορονοϊού σε υπαλλήλους

Πολιτική1 ώρα πρίν

Άνοιξε ο δρόμος για τις αποζημιώσεις στους δικαιούχους της Marfin

Ελλάδα1 ώρα πρίν

Μεγαλώνει η λίστα των κλειστών σχολείων λόγω κορωνοϊού

Αθλητικά1 ώρα πρίν

Στη Θεσσαλονίκη η Κράσνονταρ (pics)

Χωρίς κατηγορία3 μήνες πρίν

Απαγωγή Μαρκέλλας: Φρικτές οι περιγραφές της 33χρονης για όσα έκανε στη 10χρονη

Κοινωνία3 μήνες πρίν

Μαρκέλλα: «Tη χάιδεψε, όπως χαϊδεύεις ένα παιδάκι που το αγαπάς» λέει ο δικηγόρος της 33χρονης (videos)

Χωρίς κατηγορία3 μήνες πρίν

«Έφυγε» στη διάρκεια της γέννας η μεγάλη αντίπαλος της Κορακάκη, Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς

Ελλάδα3 μήνες πρίν

ΣΟΚ η κατάθεσή της 33χρονης, «της έδωσα τρία Ζάναξ και έβαλα στα δόντια της κοκαϊνη» – Να την σώσει ήθελε επιμένει ο συνήγορός της

Χωρίς κατηγορία3 μήνες πρίν

Σάλος από τις καταγγελίες Κούγια για παρέμβαση πασίγνωστου επιχειρηματία στην υπόθεση. Εξιτήριο πήρε η 10χρονη. (pics – video)

Lifestyle3 μήνες πρίν

MasterChef: Ο Σταύρος Βαρθαλίτης δίνει το 50% του χρηματικού επάθλου στον Σταυρή

Κόσμος3 μήνες πρίν

Πατέρας ανάγκασε τον 11χρονο γιο του να πιει τρία λίτρα νερό σε 4 ώρες και πέθανε

Ελλάδα4 μήνες πρίν

Βρέθηκαν οι βασιλικές άμαξες στο Τατόι – «Κανείς δεν ήξερε πού ήταν»

Ελλάδα3 μήνες πρίν

EKTAKTO: Νουλέζας – «Κατέρρευσε» η 33χρονη- Μπαίνει σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς κατηγορία3 μήνες πρίν

Έπιασαν την “κοκκινομάλλα” για την αρπαγή της μικρής Μαρκέλλας

trending