Χωρίς κατηγορία
ΣΟΚ: Τουρίστας παγιδεύτηκε σε αεροδρόμιο στις Φιλιππίνες εδώ και 110 ημέρες.


Ένας Εσθονός τουρίστας προσπαθεί απεγνωσμένα να διασωθεί αφού ήδη συμπλήρωσε 110 ημέρες εγκλωβισμένος, ζώντας σε ένα αεροδρόμιο στις Φιλιππίνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, θυμίζοντας την επιτυχημένη ταινία “The Terminal” με τον Τ. Χανκς .
Ο Roman Trofimov, που ζει στην Εσθονία, προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο της Μανίλα από την Μπανγκόκ στις 20 Μαρτίου, αλλά δεν του επιτράπηκε η είσοδος στη χώρα, καθώς οι θεωρήσεις εισόδου δεν εκδίδονταν πλέον για αφίξεις. Σύμφωνα με τις δηλώσεις του, το διαβατήριό του αφαιρέθηκε. Η αεροπορική εταιρεία με την οποία ταξίδεψε, η AirAsia, δεν ήταν τότε σε θέση να τον επιστρέψει στην Ταϊλάνδη, και του είπαν ότι θα έπρεπε να περιμένει να τελειώσει η Ενισχυμένη Κοινοτική Καραντίνα μέχρι να του επιτραπεί να ξαναπετάξει.
Ο αποκλεισμός, ο οποίος περιορίζει όλα τα ταξίδια για οποιονδήποτε μη διπλωμάτη, ιατρικό ή ανθρωπιστικό υπάλληλο, ενεργοποιήθηκε από την κυβέρνηση των Φιλιππίνων στις 16 Μαρτίου. Ο κ. Trofimov, ο οποίος λέει ότι είναι ανάπηρος, παρομοίασε την κατάστασή του με το να είναι κρατούμενος στο αεροδρόμιο.
Κοιμάται σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου για αναχωρήσεις και επιβιώνει με φαγητό και σνακ που δωρίζει το προσωπικό.
Ο τουρίστας έχει επανειλημμένα ζητήσει βοήθεια από την πρεσβεία του, η οποία δεν είναι ακόμη σε θέση να οργανώσει πτήση επαναπατρισμού.
Ο ίδιος δηλώνει: “Η υγεία μου επιδεινώνεται λόγω υποσιτισμού, έλλειψης ήλιου και καθαρού αέρα. Δεν έχω άλλη επιλογή, από το να πω δημόσια τι συμβαίνει, παρακαλώ τα ειδησεογραφικά πρακτορεία να γνωστοποιήσουν την ιστορία μου.”.
Ο κ. Trofimov πετούσε προς το Cebu, στις Φιλιππίνες, ενώ είχε κλείσει και μια πτήση επιστροφής προς την Μπανγκόκ στις 2 Απριλίου. Και οι δύο ακυρώθηκαν λόγω της πανδημίας του κορονοϊού.
Τα μέτρα στις Φιλιππίνες χαλάρωσαν τον Ιούνιο, αλλά οι περισσότερες πτήσεις δεν έχουν ακόμα επιτραπεί να ξαναρχίσουν, συμπεριλαμβανομένων αυτών προς την Εσθονία.
TF – Todayfocus.gr
Με πληροφορίες από το BBC.