Connect with us

Trending

Πάνω από 200 πυροσβέστες και 15 εναέρια μέσα στη μάχη στις Κεχριες Κορινθιας

 

Συνεχώς ενισχύσεις αποστέλλονται στη φωτιά που μαίνεται στις Κεχριές Κορινθίας. Πλέον, έχει συγκεντρωθεί και επιχειρεί μία τεράστια δύναμη αποτελούμενη από 143 πυροσβέστες με 42 οχήματα, 10 ομάδες πεζοπόρου (περίπου 60 άντρες), το ΜΕΤΠΕ, 9 ελικόπτερα και 6 αεροσκάφη. Τις τιτάνιες προσπάθειες συνδράμουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου
EUROKINISSI

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου
EUROKINISSI

Όλη η προσπάθεια έχει επικεντρωθεί στο να προλάβει η Πυροσβεστική να περιορίσει όσο μπορεί το καταστροφικό έργο της πυρκαγιάς, ώστε όταν πέσει το σκοτάδι να μεταβούν και άλλες ενισχύσεις των χερσαίων δυνάμεων για να παλέψουν με τις εστίες εντός της καμένης έκτασης.

.ros-inlineA_title::before { content: “”; width: 100%; height: 1px; background: #cfcfcf; display: block; top: 5px; position: relative; }
.ros-inlineA_title { margin: auto; }
.ros-inlineA_title .ad_label { width: 95px; font-family: Roboto Slab; font-size: 10px; font-weight: 400; line-height: 8px;color: #cfcfcf; position: relative; background: #fff; text-align: center; margin: 0 auto 5px; }

Αυτή την στιγμή δεν φαίνεται να υπάρχει ένα αρραγές πύρινο μέτωπο αλλά δεκάδες εστίες που ριπαίοι άνεμοι συνεχώς αναζωπυρώνουν και δημιουργούν νέα προβλήματα.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου
EUROKINISSI

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου
EUROKINISSI

Στις Κεχριές Κορινθίας βρίσκεται από το μεσημέρι ο ίδιος ο Αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος Αντιστράτηγος Στέφανος Κολοκούρης για τον συντονισμό των προσπαθειών κατάσβεσης και καταφτάνουν συνεχώς νέες ενισχύσεις με ισχυρότατες δυνάμεις, ενώ ήδη για το βράδυ που όπως όλα δείχνουν παρότι θα πέσει η ένταση των ανέμων, αναμένεται να χρειαστούν ολονύχτιες προσπάθειες, γίνεται σχεδιασμός για να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι υπάρχουσες δυνάμεις. Πρόσθετα, εσπευσμένα έχουν μεταβεί στην περιοχή ο Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Νίκος Χαρδαλιάς και ο Κλαδάρχης Επιχειρήσεων Π.Σ. Υποστράτηγος Γεώργιος Πουρνάρας.

Η φωτιά κινείται νότια νοητά προς τα Λουτρά Ωραίας Ελένης και ξέσπασε αρχικά από την κάτω πλευρά του στρατοπέδου που έχει εγκαταστάσεις με μεγάλες αποθήκες πυρομαχικών, το οποίο όμως δεν κινδύνευσε άμεσα, αφού τοποθετήθηκαν ισχυρές δυνάμεις στην περίφραξη.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου
EUROKINISSI

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου
EUROKINISSI

Η φωτιά έφτασε πολύ κοντά στις αυλές των πρώτων σπιτιών του οικισμού «Siemens», χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αναφερθεί κάπου ζημιά, ενώ άμεσα έγινε εκκένωση με απόφαση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ύστερα από σχετική εισήγηση της Πυροσβεστικής και οι κάτοικοι μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην κοντινή παραλία. Επίσης, εκκενώθηκε προληπτικά η παιδική κατασκήνωση “Summerfun” και τα παιδιά μεταφέρθηκαν με ασφάλεια στην παραλία, ενώ μία ακόμη κατασκήνωση ήταν κλειστή αυτή την περίοδο και έτσι δεν χρειάστηκε να γίνει εκκένωση.

Στην πορεία χρειάστηκε να εκκενωθεί από τους κατοίκους του και ο οικισμός του Αγίου Κωνσταντίνου, ενώ εισήγηση για ετοιμότητα προς εκκένωση έχει γίνει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση από την Πυροσβεστική για ακόμη 3 οικισμούς και συγκεκριμένα, το Γαλατάκι, το Αλαμάνο και τα Αθίκια. Αυτή την στιγμή η κατεύθυνση της φωτιάς είναι προς Αλαμάνο και Αθίκια.

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου

Πυρκαγιά σε δασική έκταση στην περιοχή Κεχριές της Κορίνθου
EUROKINISSI

Αν και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια συγκεκριμένη καταγγελία στην Πυροσβεστική, σίγουρα προκαλεί υποψίες ότι είναι η δεύτερη φορά που ξεσπά μεγάλη φωτιά στο ίδιο σημείο με σχεδόν 10 ημέρες διαφορά και θα αποτελέσει σημείο διερεύνησης από τις αρμόδιες ανακριτικές Αρχές της Πυροσβεστικής.

Λόγω της πυρκαγιάς, διενεργείται εκτροπή της κυκλοφορίας από την Τροχαία, επί της Εθνικής Οδού Ισθμού-Αρχαίας Επιδαύρου, από το ύψος του κόμβου Επιδαύρου και στο ρεύμα προς Επίδαυρο.

Εκκένωση οικισμού και στο Πεταλίδι Μεσσηνίας

Την ίδια ώρα καλύτερη χαρακτηρίζεται πλέον η εικόνα της εξέλιξης της φωτιάς στο άλλο μεγάλο πύρινο μέτωπο της σημερινή ημέρας και συγκεκριμένα στη Μεσσηνία, σε αγροτοδασική έκταση στο Πεταλίδι.

Σημειώνεται και αυτό επίσης είναι σημείο προς διερεύνηση από την Πυροσβεστική, πως η φωτιά ξέσπασε αρχικά από καθαρά αγροτική έκταση, την στιγμή που στην περιοχή πνέουν πολύ δυνατοί άνεμοι και ενώ για την σημερινή ημέρα υπήρχαν προειδοποιήσεις ότι υπάρχει πολύ υψηλός κίνδυνος πρόκλησης πυρκαγιάς, σχεδόν στη μισή χώρα, λόγω των καιρικών συνθηκών.

Στην περιοχή η Πυροσβεστική προχώρησε στην εισήγηση προς την Τοπική Αυτοδιοίκηση και πραγματοποιήθηκε εκκένωση του οικισμού Μαθιά, καθώς οι φλόγες έφτασαν πολύ κοντά στα πρώτα σπίτια του οικισμού, χωρίς μέχρι στιγμής να έχουν αναφερθεί πουθενά ζημιές.

Στο σημείο παραμένουν και επιχειρούν 37 πυροσβέστες με 13 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος 3 ελικόπτερα και 4 αεροσκάφη. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες και μηχανήματα έργου ΟΤΑ.

Καλύτερη η εικόνα σε όλα τα πύρινα μέτωπα της χώρας

Μία νέα φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή της Δ.Ε. Χαιρώνειας Βοιωτίας, αντιμετωπίστηκε άμεσα και ήδη εμφανίζει καλύτερη εικόνα, ενώ δεν κινδύνευσε κατοικημένη περιοχή. Στο σημείο επιχειρούν 36 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ένα αεροσκάφος.

Η φωτιά που ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Λοκρών Φθιώτιδας, οριοθετήθηκε άμεσα ενώ στο σημείο επιχειρούν 14 πυροσβέστες με 7 οχήματα, μία ομάδα πεζοπόρου τμήματος και 2 αεροσκάφη.

Η σημερινή ημέρα αποδεικνύεται πραγματικά δύσκολη για την Πυροσβεστική με δύσκολες φωτιές και μεγάλη διασπορά δυνάμεων.

Στην περιοχή του Φοίνικα Αγίου Βασιλείου, στο Ρέθυμνο η φωτιά εμφανίζει επίσης πολύ καλύτερη εικόνα και στην Αρχαία Ολυμπία επίσης οριοθετήθηκε.

Εξίσου δύσκολη η ημέρα για αύριο σύμφωνα με τις προβλέψεις της Πολιτικής Προστασίας

Σήμερα έτσι και αύριο Πέμπτη, παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) σύμφωνα με το Χάρτη Πρόβλεψης Κινδύνου Πυρκαγιάς, που εκδίδει η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας. Αύριο το μεγαλύτερο κίνδυνο, αντιμετωπίζουν Αττική, Βοιωτία, Εύβοια, Κόρινθος, Αργολίδα, Λακωνία, Κύθηρα, Λέσβος, Χίος, Σάμος και Ικαρία.

Για τις περιοχές αυτές τίθεται σε εφαρμογή το 2ο στάδιο επιχειρησιακής ετοιμότητας του Π.Σ. και θα συνεχιστούν οι περιπολίες εναέριας επιτήρησης, καθώς και μικτές περιπολίες από Πυροσβεστικές, Αστυνομικές και Στρατιωτικές δυνάμεις.

Ταυτόχρονα, για αυτές τις περιοχές, τίθεται σε εφαρμογή το Σχέδιο δράσεων Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω δασικών πυρκαγιών, σύμφωνα με το οποίο, μεταξύ άλλων, προβλέπεται, η εφαρμογή του μέτρου της προληπτικής απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων και παραμονής εκδρομέων σε εθνικούς δρυμούς, δάση και “ευπαθείς” περιοχές.

Σε άμεση συνεργασία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας έχουν ενημερωθεί όλες οι αρμόδιες εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και οι Περιφέρειες και Δήμοι της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα για τη λήψη μέτρων αρμοδιότητάς τους.

Απευθύνεται έκκληση στους πολίτες:

Να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να αποφεύγουν οποιαδήποτε δραστηριότητα θα μπορούσε να προκαλέσει εκδήλωση πυρκαγιάς.
Να παρακολουθούν τις πληροφορίες για την πρόληψη δασικών πυρκαγιών που είναι διαθέσιμες στην ιστοσελίδα και στους επίσημους λογαριασμούς του Πυροσβεστικού Σώματος, στο Facebook και στο Twitter.
Σε περίπτωση που αντιληφθούν πυρκαγιά, να ειδοποιούν αμέσως την Πυροσβεστική Υπηρεσία στον αριθμό κλήσης 199 ή στον Ευρωπαϊκό Αριθμό κλήσης 112.
Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας από τους κινδύνους των δασικών πυρκαγιών, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.

Τέλος, παρακαλούνται όλοι οι πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και σε περίπτωση πυρκαγιάς, για τη δική τους ασφάλεια, να ακολουθούν πιστά τις υποδείξεις των αρμόδιων Αρχών.

Πηγή: News247.gr

Covid191 έτος πρίν

Οι Ασθενείς Με COVID-19 Διατρέχουν Αυξημένο Κίνδυνο Για Ανάπτυξη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων

Κόσμος2 έτη πρίν

Politico: Η Γερμανία παραβίασε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με τα εμβόλια και η Κομισιόν της δίνει άφεση

Αθλητικά2 έτη πρίν

Οπαδοί του ΠΑΟΚ στην προπόνηση στην Τούμπα: Τα “έψαλλαν” στους παίκτες, ζήτησαν στήριξη σε Γκαρσία

Κόσμος2 έτη πρίν

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνέλαβαν τον άντρα που έκλεψε το αναλόγιο της προέδρου της Βουλής

Covid192 έτη πρίν

Κορωνοϊός -Λέσβος: Στους 36 οι νεκροί της πανδημίας – Τρεις νεκροί από χθες το βράδυ

Ελλάδα2 έτη πρίν

Κορωνοϊός: Παράταση ΝΟΤΑΜ για πτήσεις εσωτερικού έως 18 Ιανουαρίου

Ελλάδα2 έτη πρίν

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 11 Ιανουαρίου

Ελλάδα2 έτη πρίν

Κορονοϊός: Εκεί εντοπίζονται τα 800 νέα κρούσματα του 24ώρου

Covid192 έτη πρίν

Κορονοϊός: 800 νέα κρούσματα και 32 νεκροί σήμερα 09/01

Ελλάδα2 έτη πρίν

Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ, λάπτοπ: Ξεκινά η διαδικασία

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Νέο ΛΑΘΟΣ σε ανάρτηση του Π. Πολάκη. Το ρήμα “κωλώνω” παράγεται από τον κώλο και όχι από την Κολωνία κ. Πολάκη

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Απαγωγή Μαρκέλλας: Φρικτές οι περιγραφές της 33χρονης για όσα έκανε στη 10χρονη

Κοινωνία3 έτη πρίν

Μαρκέλλα: «Tη χάιδεψε, όπως χαϊδεύεις ένα παιδάκι που το αγαπάς» λέει ο δικηγόρος της 33χρονης (videos)

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

«Έφυγε» στη διάρκεια της γέννας η μεγάλη αντίπαλος της Κορακάκη, Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς

Lifestyle2 έτη πρίν

The Voice – Μυρτάλη Νομικού: Όσα δεν ξέρεις για την κόρη του εφοπλιστή Λουκά Νομικού και της καλλονής Υβόννης Ζαχαρίου (pics,vid)

Ελλάδα3 έτη πρίν

ΣΟΚ η κατάθεσή της 33χρονης, «της έδωσα τρία Ζάναξ και έβαλα στα δόντια της κοκαϊνη» – Να την σώσει ήθελε επιμένει ο συνήγορός της

Ελλάδα2 έτη πρίν

«Έπεσε» το δίκτυο της Vodafone – Προβλήματα σε πολλές περιοχές

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Σάλος από τις καταγγελίες Κούγια για παρέμβαση πασίγνωστου επιχειρηματία στην υπόθεση. Εξιτήριο πήρε η 10χρονη. (pics – video)

Αθλητικά2 έτη πρίν

Φουλ για φούντο η Νότιγχαμ: Νέα ήττα και 21η στη βαθμολογία

Lifestyle3 έτη πρίν

Θυμάσαι την πρώην του ΣΕΦΕΡΛΗ! Τρομερό ΤΟΥΜΠΑΝΟ! Δες την πως είναι σήμερα!

trending