Connect with us

Αθλητικά

Μπούμπουρας: “Η τοπική επιχειρηματικότητα δεν αγκάλιασε το πρότζεκτ”

Αναλυτικά, ο Σπύρος Μπούμπουρας δήλωσε:

Για τους λόγους αποχώρησης: “Οι λόγοι της αποχώρησης είναι διάφοροι. Ένα πρότζεκτ για να είναι επιτυχημένο, πρέπει ο ιδιοκτήτης να συνεισφέρει μέχρι το 30% του μπάτζετ, ενώ εμείς ήμασταν περίπου στο 80%. Ο Ήφαιστος είναι και μια ειδική περίπτωση, λόγω των εξόδων που έχει σαν νησί. Είναι πολλά τα λειτουργικά έξοδα. Για να καταλάβετε, ένα εκτός έδρας παιχνίδι, μας στοιχίζει λιγότερο από ότι ένα εντός! Γιατί ούτε γραμματεία έχουμε στην Λήμνο, ούτε τίποτα και μαζί με τους διαιτητές και τους υπόλοιπους που πρέπει να έρθουν στο νησί για το κάθε παιχνίδι, είναι σαν μία ομάδα μπάσκετ. Με το ρόστερ μας λοιπόν, για να σας απαντήσω, μιλάμε για περίπου δύο εκατομμύρια. Άρα κάπου πάνω 1,5 εκατομμύριο από την τσέπη μας.

Εμείς πετύχαμε στο θέμα των εισιτηρίων. Τα έσοδά μας ήταν οι κεντρικές χορηγίες του ΕΣΑΚΕ, τα τηλεοπτικά και τα εισιτήρια. Οι άλλες χορηγίες, ήταν περίπου 40 χιλιάδες ευρώ στα δύο χρόνια. Πολύ λίγα χρήματα. Επίσης, δύο χρόνια τώρα, έχουν συμβεί πολλά. Η αποχώρηση του Ολυμπιακού στην αρχή, μετά όλα αυτά τα άσχημα που ακούστηκαν για την κατηγορία. Με τις υπόνοιες για στοιχηματισμό κλπ. Πράγμα πολύ κακό, γιατί υπάρχουν άνθρωποι που βάζουν τα χρήματά τους στις ομάδες τους, για το μεράκι τους και την αγάπη τους και είναι πολύ κακό να ακούγονται τέτοια πράγματα. Να χαρακτηρίζεται συνολικά το προϊόν, τόσο άσχημα

Η γνώμη μας είναι, ότι για σε ένα υγιές πρότζεκτ, πρέπει να συμμετέχουν όλοι. Στο θέμα του κόσμου, πετύχαμε απόλυτα. Είχαμε μόνιμα sold out πέρυσι κι εφέτος είχαμε 1000 άτομα. Με βάση των πληθυσμό της Λήμνου, περίπου το 10% του κόσμου, ήταν στο γήπεδο. Η τοπική επιχειρηματικότητα δεν αγκάλιασε το πρότζεκτ, ίσως και με δικά μας λάθη. Μπορεί να μη θεώρησαν ότι έπρεπε να χορηγηθεί μια ομάδα της Λήμνου, τέλος πάντων σε αυτό δεν είχαμε επιτυχία”.

Για το αν μετάνιωσε η οικογένεια Μπούμπουρα για την ενασχόλησή της με το μπάσκετ: “Δεν έχουμε μετανιώσει που μπήκαμε στο μπάσκετ. Ο στόχος μας ήταν να πάει το μπάσκετ στην Λήμνο. Λόγω της καταγωγής του πατέρα μου. Πριν τρία χρόνια ξεκινήσαμε μια προσπάθεια με τον κύριο Φασούλα, να δημιουργηθεί μια Ακαδημία μπάσκετ στο νησί. Γιατί δεν υπήρχε. Αν ένα παιδί ήθελε να μάθει μπάσκετ στην Λήμνο, δεν είχε τη δυνατότητα.

Βλέποντας το ενδιαφέρον των παιδιών, που από τον πρώτο μήνα είχαμε πάνω από 100 παιδιά, μπήκε η ιδέα στον πατέρα μου το να έρθει μία ομάδα επαγγελματικής κατηγορίας στο νησί. Κάναμε κάποιες επαφές, υπήρχε ο Φάρος που είχε μετακομίσει στην Λάρισα, και ξέραμε ότι οικονομικά ήταν σχεδόν οριακά στο να αποχωρήσει από το πρωτάθλημα. Ρισκάραμε να παραμείνει η ομάδα στην κατηγορία, ώστε να έρθει τελικά στην Λήμνο”.

Για το πόσο στοίχισε στην οικογένεια Μπούμπουρα η μετακόμιση της ομάδας από την Λάρισα στην Λήμνο: “Στην Λάρισα έπρεπε να πληρωθεί σχεδόν όλο το μπάτζετ της χρονιάς, είχε καλυφθεί μόνο ένα 20%, οπότε κόστισε πάνω από μισό εκατομμύριο. Επίσης, πολύ μεγάλη δαπάνη για εμάς ήταν το γήπεδο. Μας κόστισε πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ. Όλη η ανακαίνιση. Έγινε με δικά μας έξοδα η ανακαίνιση και το κάναμε με σκοπό να εξυπηρετεί μια ομάδα Α1. Είναι Δημοτικό. Εμείς σαν ΚΑΕ, όπως όλες στην πρώτη κατηγορία, παίρναμε ώρες χρήσης γηπέδου από τον Δήμο. Απλά αναλάβαμε το κόστος, ώστε να είναι ικανό να φιλοξενήσει αγώνες. Όλα αυτά μαζί, περνούν το ένα εκατομμύριο στο ξεκίνημα”.

Για το αν υπάρχει σκέψεη εκ νέου ενασχόλησης με την ομάδα: “Έχουμε μία ακαδημία με αρκετά παιδιά, περίπου 250 κι για αυτό λέμε εις το επανιδείν. Ίσως μας δοθεί η ευκαιρία στο μέλλον να επιστρέψουμε ξεκινώντας από χαμηλές κατηγορίες. Δεν πουλάμε την ομάδα. Και θέλω να το τονίσω αυτό. Ούτε τη μεταβιβάζουμε. Όποιος όμως θέλει, μπορεί να πάρει δωρεάν τις μετοχές και την άδεια συμμετοχής στο πρωτάθλημα, αρκεί να συνεχίσει να έχει έδρα η ομάδα την Λήμνο. Ο Ήφαιστος γεννήθηκε και θα συνεχίσει να ζει στο νησί. Γι΄’ αυτό και δε είπαμε αντίο, αλλά εις το επανιδείν”.

Για τα δημοσιεύματα που ανέφεραν ενδιαφέρον της οικογένειας Μπούμπουρα για τον Άρη: “Δεν μπήκαμε στο μπάσκετ, γιατί μας αρέσει να είμαστε παράγοντες του χώρου. Μας άρεσε να γίνει κάτι στο νησί και να το χαίρεται ο κόσμος και τα παιδιά του νησιού. Έχει ακουστεί πολλές φορές για τον Άρη, το έχουμε διαψεύσει επίσης πολλές φορές. Σεβόμαστε τον Άρη, είναι ένα τεράστιο brand name, αλλά δεν μπορούμε να πάμε εκεί. Δεν είναι μόνο το οικονομικό σκέλος, είναι και το αν αντέχεις σαν παράγοντας να κάνεις κάτι. Ο Άρης είναι πολύ μεγάλο φορτίο.

Ο Ήφαιστος, εμένα προσωπικά μου έτρωγε όλη την ημέρα, σκεφτείτε στον Άρη. Είχε γίνει παλαιότερα και μία συζήτηση για την ΠΑΕ, αν δεν κάνω λάθος το 2016, ενώ για την ΚΑΕ δεν έχει γίνει ποτέ και κάποια συζήτηση. Απλά έχουν βγει δημοσιεύματα. Δε συζητήσαμε ποτέ για την ΚΑΕ Άρης. Ο λόγος όμως που μπήκαμε στο μπάσκετ, ήταν καθαρά και μόνο η Λήμνος”.

Για το ποιο είναι το μέλλον του ελληνικού μπάσκετ: “Ο πρώτος παράγοντας πάντα, είναι το οικονομικό. Από εκεί ξεκινούν τα προβλήματα. Η χώρα μας οικονομικά, δεν είναι όπως παλιά. Πιστεύω ότι πρέπει κυρίως οι μεγάλες ομάδες της Αθήνας και οι δύο μεγάλες της Θεσσαλονίκης, να τραβήξουν το κουπί και να βοηθήσουν και τις υπόλοιπες. Στον ΕΣΑΚΕ οι άνθρωποι παλεύουν να φέρουν έσοδα. Λέμε ότι έχουμε ένα μικρό τηλεοπτικό συμβόλαιο για τις 12 ομάδες ή για τις 11 πέρυσι. Πώς να ζητήσεις μεγάλο τηλεοπτικό, όταν τα μεγάλα ονόματα δεν είναι μαζί σου;

Πρέπει να πάνε οι μεγάλοι και να τους πουν, αν θέλετε εμάς, πρέπει να βοηθήσετε και τους μικρούς. Αν πάω εγώ και το Λαύριο και το Ρέθυμνο και πούμε στα κανάλια να μας δώσετε τρία εκατομμύρια, θα μας πουν γιατί να σας τα δώσουμε. Εμένα η άποψή μου είναι ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος και να είναι υποχρεωτική η κεντρική διαχείριση”.

Για το περσινό 13-1 στην σύσκεψη του ΕΣΑΚΕ και την αποχώρηση του Ολυμπιακού: “Ο ΕΣΑΚΕ αποτελείται από 14 ομάδες. Όλοι έχουμε ευθύνη και στα θετικά και στα αρνητικά. Αυτό που συνέβη πέρυσι με τον Ολυμπιακό, το περιβόητο 13-1 που ακούμε συνέχεια, τότε μετά τον ημιτελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, σε συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ, ο Ολυμπιακός είχε προτείνει την άμεση κι οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, με σκοπό να συζητήσουμε αλλαγές στο πρωτάθλημα και κυρίως στο χώρο της διαιτησίας.

Τότε σαν ομάδες είπαμε ότι πρέπει να αποφύγουμε τη βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος, γιατί θα έχουμε τεράστιες απώλειες από τους χορηγούς μας, κάτι που αποδείχθηκε φέτος με τη διακοπή λόγω κορωνοϊού. Τα έσοδά μας ήταν 50% των κεντρικών εσόδων του ΕΣΑΚΕ, άρα σκεφτείτε πόσο πιο δύσκολα θα ήταν αν διακοπεί με δική μας υπαιτιότητα. Ο Ολυμπιακός το ότι είναι στην Α2, είναι τεράστιο πλήγμα για όλες τις ομάδες. Δεν κάνει καλό σε κανέναν. Εμείς δε θέλαμε να είναι ο Ολυμπιακός φέτος εδώ; Οι επαρχιακές ομάδες αυτό θέλουν, τις μεγάλες ομάδες. Ξαφνικά βλέπαμε στην Λήμνο τον Ντέιβιντ Μπλατ και τον Ρικ Πιτίνο να κάνουν βόλτες στο νησί. Αν τους βλέπαμε παλιά, θα νομίζαμε ότι ήταν κάποιος που τους μοιάζει.

Με τα πενιχρά έσοδα που έχουμε, ήδη ξεκινήσαμε 16 ομάδες. Γιατί η ΕΟΚ είπε ότι θα ανεβάσει δύο ομάδες κι εμείς δεν είχαμε δικαίωμα να πούμε όχι. Επίσης αποφασίσαμε να μην πέσει κανείς. Οπότε είπαμε να μην γίνεται αντικατάσταση, για να μην είμαστε 16. Αν η ΕΟΚ έβγαλε απόφαση να ανεβαίνουν μόνο οι δύο πρώτοι και κανείς άλλος, αυτό επηρεάζει πιο πολύ το ότι δεν δίνεται η δυνατότητα τώρα στον Ολυμπιακό να ανέβει. Εγώ σαν Ήφαιστος δεν έχω ενημέρωση, αν ο ΕΣΑΚΕ έκανε συζήτηση με τον Ολυμπιακό, για το αν επιθυμεί να ανέβει”.

Πηγή: M.sport24.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Covid191 έτος πρίν

Οι Ασθενείς Με COVID-19 Διατρέχουν Αυξημένο Κίνδυνο Για Ανάπτυξη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων

Κόσμος2 έτη πρίν

Politico: Η Γερμανία παραβίασε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με τα εμβόλια και η Κομισιόν της δίνει άφεση

Αθλητικά2 έτη πρίν

Οπαδοί του ΠΑΟΚ στην προπόνηση στην Τούμπα: Τα “έψαλλαν” στους παίκτες, ζήτησαν στήριξη σε Γκαρσία

Κόσμος2 έτη πρίν

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνέλαβαν τον άντρα που έκλεψε το αναλόγιο της προέδρου της Βουλής

Covid192 έτη πρίν

Κορωνοϊός -Λέσβος: Στους 36 οι νεκροί της πανδημίας – Τρεις νεκροί από χθες το βράδυ

Ελλάδα2 έτη πρίν

Κορωνοϊός: Παράταση ΝΟΤΑΜ για πτήσεις εσωτερικού έως 18 Ιανουαρίου

Ελλάδα2 έτη πρίν

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 11 Ιανουαρίου

Ελλάδα2 έτη πρίν

Κορονοϊός: Εκεί εντοπίζονται τα 800 νέα κρούσματα του 24ώρου

Covid192 έτη πρίν

Κορονοϊός: 800 νέα κρούσματα και 32 νεκροί σήμερα 09/01

Ελλάδα2 έτη πρίν

Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ, λάπτοπ: Ξεκινά η διαδικασία

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Νέο ΛΑΘΟΣ σε ανάρτηση του Π. Πολάκη. Το ρήμα “κωλώνω” παράγεται από τον κώλο και όχι από την Κολωνία κ. Πολάκη

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Απαγωγή Μαρκέλλας: Φρικτές οι περιγραφές της 33χρονης για όσα έκανε στη 10χρονη

Κοινωνία3 έτη πρίν

Μαρκέλλα: «Tη χάιδεψε, όπως χαϊδεύεις ένα παιδάκι που το αγαπάς» λέει ο δικηγόρος της 33χρονης (videos)

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

«Έφυγε» στη διάρκεια της γέννας η μεγάλη αντίπαλος της Κορακάκη, Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς

Lifestyle2 έτη πρίν

The Voice – Μυρτάλη Νομικού: Όσα δεν ξέρεις για την κόρη του εφοπλιστή Λουκά Νομικού και της καλλονής Υβόννης Ζαχαρίου (pics,vid)

Ελλάδα3 έτη πρίν

ΣΟΚ η κατάθεσή της 33χρονης, «της έδωσα τρία Ζάναξ και έβαλα στα δόντια της κοκαϊνη» – Να την σώσει ήθελε επιμένει ο συνήγορός της

Ελλάδα2 έτη πρίν

«Έπεσε» το δίκτυο της Vodafone – Προβλήματα σε πολλές περιοχές

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Σάλος από τις καταγγελίες Κούγια για παρέμβαση πασίγνωστου επιχειρηματία στην υπόθεση. Εξιτήριο πήρε η 10χρονη. (pics – video)

Αθλητικά2 έτη πρίν

Φουλ για φούντο η Νότιγχαμ: Νέα ήττα και 21η στη βαθμολογία

Lifestyle3 έτη πρίν

Θυμάσαι την πρώην του ΣΕΦΕΡΛΗ! Τρομερό ΤΟΥΜΠΑΝΟ! Δες την πως είναι σήμερα!

trending