Connect with us

Κόσμος

Μικρή Μαντλίν: Η αποκάλυψη για το μοιραίο λάθος των Γερμανών συγκλονίζει

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το «Der Spiegel», μία αναφορά Γερμανών ερευνητών το 2013, κατά την οποία ο – βασικός – ύποπτος σήμερα στην υπόθεση εξαφάνισης, Κρίστιαν Μπρούνκερ, θεωρούνταν πιθανός υπεύθυνος για την εξαφάνισή της, είχε αγνοηθεί από το Ομοσπονδιακό Εγκληματολογικό Γραφείο της Γερμανίας.

Όπως τονίζει το περιοδικό, η αστυνομική αναφορά του 2013 είχε πυροδοτηθεί μετά από μια εκπομπή του αντίστοιχου γερμανικού «Φως στο Τούνελ», το οποίο είχε ασχοληθεί με την υπόθεση.

VIRAL ΕΙΔΗΣΕΙΣ:

«Ένα άτομο όντως επεσήμανε την ύπαρξη του Κρίστιαν Μπρούκνερ, αλλά η τελική αναφορά από την αστυνομία προς το ομοσπονδιακό γραφείο δεν ελήφθη υπόψη, παρά την ανησυχία των τοπικών ερευνητών», γράφει το «Der Spiegel».

Δείτε την gallery:

PHOTO GALLERY
1/4

Η Γερμανία ερευνά έναν 43χρονο γερμανό υπήκοο ως ύποπτο για τον φόνο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ.

Ο δικηγόρος Γιαν-Κρίστιαν Χόχμαν επιβεβαίωσε ότι εκπροσωπεί τον ύποπτο Κρίστιαν Μπ. και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το πλήρες επίθετο του πελάτη του.

“Αληθεύει ότι εγώ και ο συνάδελφός μου Ντάβιντ Βόλκε τον εκπροσωπούμε, αλλά δεν θα κάνουμε επί του παρόντος κάποιο σχόλιο”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο Χόχμαν.

Η Μάντλιν εξαφανίστηκε στις 3 Μαϊου του 2007 από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε με τους γονείς της ενώ εκείνοι δειπνούσαν με φίλους σε κοντινή απόσταση στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους στο θέρετρο Πράια ντα λουζ της πόλης Αλγκάρβε στην Πορτογαλία.

Κανένα σχόλιο από τον δικηγόρο του υπόπτου

Ένας δικηγόρος που εκπροσωπεί τον Γερμανό, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για την δολοφονία της Μάντλιν Μακάν, της μικρής βρετανίδας, η οποία εξαφανίστηκε στην Πορτογαλία το 2007 σε ηλικία τριών ετών, δήλωσε σήμερα ότι δεν έχει κάποιο σχόλιο για την υπόθεση.

Η Γερμανία ερευνά έναν 43χρονο γερμανό υπήκοο ως ύποπτο για τον φόνο, όπως ανακοίνωσε την Πέμπτη ο εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ.

Ο δικηγόρος Γιαν-Κρίστιαν Χόχμαν επιβεβαίωσε ότι εκπροσωπεί τον ύποπτο Κρίστιαν Μπ. και αρνήθηκε να επιβεβαιώσει το πλήρες επίθετο του πελάτη του.

“Αληθεύει ότι εγώ και ο συνάδελφός μου Ντάβιντ Βόλκε τον εκπροσωπούμε, αλλά δεν θα κάνουμε επί του παρόντος κάποιο σχόλιο”, δήλωσε τηλεφωνικώς στο Reuters ο Χόχμαν.

Η Μάντλιν εξαφανίστηκε στις 3 Μαϊου του 2007 από το δωμάτιο του ξενοδοχείου όπου διέμενε με τους γονείς της ενώ εκείνοι δειπνούσαν με φίλους σε κοντινή απόσταση στη διάρκεια των οικογενειακών διακοπών τους στο θέρετρο Πράια ντα λουζ της πόλης Αλγκάρβε στην Πορτογαλία.

Η εξαφάνισή της προκάλεσε μια διεθνή αναζήτηση με πόστερ με την φωτογραφία της να έχουν αναρτηθεί σε όλον τον κόσμο και με διασημότητες να απευθύνουν έκκληση για πληροφορίες που θα οδηγούσαν στην σύλληψη των απαγωγέων της και στον εντοπισμό του κοριτσιού.

Το πτώμα της δεν βρέθηκε ποτέ όμως ο Χανς Κρίστιαν Βόλτερς, ο εισαγγελέας του Μπράουνσβαϊγκ, δήλωσε την Πέμπτη ότι “θεωρούμε πως το κορίτσι είναι νεκρό”.

Η οικογένεια και οι υποστηρικτές της διατηρούσαν διαρκώς την ελπίδα να είναι η Μάντλιν ζωντανή.

Δεν συνεργάζεται με τις Αρχές ο Γερμανός παιδόφιλος

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ είναι ο νούμερο ένα ύποπτος για την εξαφάνιση της Μαντλίν Μακάν, ωστόσο σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, ο Γερμανός παιδόφιλος αρνείται πεισματικά να συνεργαστεί.

Οι Αρχές είχαν αρχίσει να οδηγούνται στον Μπρίκνερ εδώ και τρία χρόνια, μετά την σύλληψή του για τον βιασμό μιας 72χρονης, ενώ ο ίδιος φέρεται να είπε σε φίλο του ανήμερα της 10ης επετείου της εξαφάνισης της Μαντλίν πως ήταν εκείνος που την σκότωσε!

Ο Κρίστιαν Μπρίκνερ

Όλα τα στοιχεία σιγά-σιγά αρχίζουν και «δένουν» τον Μπρίκνερ με την εξαφάνιση και, δυστυχώς, την δολοφονία της Μαντλίν ωστόσο, σύμφωνα με πηγές της γερμανικής αστυνομίας, τις οποίες επικαλείται η Sun, ο Γερμανός δεν δείχνει καμία διάθεση συνεργασίας.

«Αν είναι εκείνος ο υπεύθυνος για την εξαφάνιση της Μαντλίν και ομολογήσει, τότε θα τελειώσει άμεσα η ιστορία. Αλλά μέχρι στιγμής δεν λέει τίποτα στους ανακριτές. Μπορεί οι γονείς της Μαντλίν να περιμένουν εβδομάδες, μπορεί και μήνες μέχρι να πει κάτι ο Μπρίκνερ», αναφέρει η Sun.

Το δωμάτιο του τρόμου – Από εδώ την απήγαγε ο Γερμανός παιδόφιλος

Μοιάζει με ένα ειδυλλιακό μέρος. Ένα απλό δωμάτιο όπου μπορείς να ξεκουραστείς πριν την βραδινή σου εξόρμηση ή το μπάνιο σου. Όμως για την οικογένεια Μακάν, είναι το δωμάτιο όπου σταμάτησε ο χρόνος, όπου χάθηκε η μικρή Μαντλίν.

Ενώ οι Αρχές φαίνεται πως πλησιάζουν στην λύση του μυστηρίου της εξαφάνισης της Μαντλίν από το δωμάτιο του ξενοδοχείο στο Αλγκάρβε της Πορτογαλίας, η Daily Mirror δημοσίευσε φωτογραφίες μέσα από το θέρετρο, όπου ο Γερμανός παιδόφιλος, Κρίστιαν Μπρούκνερ, απήγαγε το παιδί.

Στις 3 Μαΐου του 2007, η Μαντλίν Μακάν ξάπλωσε. Οι γονείς της, Τζέρι και Κέιτ πήγαν σε κοντινό εστιατόριο και ανά μισή ώρα πήγαιναν να δουν αν είναι καλά η Μαντλίν και τα δίδυμα αδερφάκια της.

Όμως η Μαντλίν δεν ήταν εκεί. Για 13 χρόνια, η βρετανική αστυνομία και ειδικά κλιμάκια αναζητούσαν τα ίχνη της. Σήμερα, το 2020, ο Κρίστιαν Μπρίκνερ, σεσημασμένος βιαστής, κλέφτης, έμπορος ναρκωτικών και παιδόφιλος είναι ο νούμερο ένα ύποπτος και μέσα στις επόμενες ημέρες η αλήθεια για την τύχη της Μαντλίν θα αποκαλυφθεί.

Δείτε στην παρακάτω gallery τις εικόνες μέσα από το δωμάτιο, όπου απήχθη η Μαντλίν:

PHOTO GALLERY
1/6

Αυτό είναι το θέρετρο Praia da Luz.

Αυτή η πόρτα οδηγεί στα διαμερίσματα. Σε ένα εξ αυτών έμενε η οικογένεια Μακάν.

Ο Τζέρι και η Κέτι Μακάν είχαν φύγει για φαγητό. Διάστημα που ο Μπρίκνερ βρήκε την ευκαιρία να μπει στο διαμέρισμα.

Σε αυτό το κρεβάτι κοιμόταν η Μαντλίν.

Δίπλα ακριβώς τα δίδυμα αδερφάκια της κοιμόντουσαν και αυτά. Στάθηκαν τυχερά…

Κανείς δεν κατάλαβε πως η Μαντλίν χάθηκε μέσα σε λίγα λεπτά…

Συνδέουν τον Γερμανό παιδόφιλο και με άλλο κοριτσάκι

Στο «μικροσκόπιο» των αρχών και για την εξαφάνιση της μικρής Ίνγκα – η οποία εξαφανίστηκε Μάιο, όπως και η μικρή Μαντλίν αλλά 8 χρόνια αργότερα – μπαίνει ο Γερμανός παιδόφιλος, Κρίστιαν Μπρίκνερ. Ο ίδιος είχε δηλώσει «Θέλω να αρπάξω κάτι μικρό και να το χρησιμοποιήσω λίγες ημέρες».

Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για τις ημέρες που απομένουν στην φυλακή για τον 43χρονο, όπως αναφέρει η DailyMail. Πληροφορίες από γερμανικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι ίσως αποφυλακιστεί ακόμα και μέσα στο Σαββατοκύριακο αφού έχει εκτίσει τα 2/3 της ποινής που του έχει επιβληθεί για τον βιασμό 72χρονης Αμερικανίδας στην Πορτογαλία.

Ο κύριος ύποπτος για την απαγωγή και την δολοφονία της μικρής Μαντλίν συνδέθηκε σήμερα με την εξαφάνιση της 5χρονης Ίνγκα Γκεχρίκε από το Diakoniewerk Wilhelmshof στην Σαξονία, μια εξαφάνιση που μέχρι σήμερα δεν έχει διαλευκανθεί.

Η Ίνγκα εξαφανίστηκε στις 2 Μαΐου 2015 σε απόσταση περίπου 50 χιλιομέτρων από το σπίτι του 43χρονου.

Την ίδια ώρα, έγγραφα που φέρνει στο φως το Spiegel περιγράφουν πως ο Μπρίκνερ φαντασιωνόταν σε τσατ στο ίντερνετ την απαγωγή και την σεξουαλική κακοποίηση παιδιού τον Σεπτέμβριο του 2013.

Φέρεται να είπε σε γνωστό του ότι ήθελε «να αρπάξει κάτι μικρό και να το χρησιμοποιήσει για ημέρες» και ότι θα ήταν πιο ασφαλές να καταστρέψει μετά τα στοιχεία.

Η μικρή Ίνγκα, αποκαλείται από τα γερμανικά ΜΜΕ ως η «γερμανίδα Μαντλίν» και όπως αποκαλύπτουν οι αρχές τον Φεβρουάριο του 2016 προσπάθησαν να συνδέσουν τον Μπρίκνερ με την συγκεκριμένη εξαφάνιση.

Οι ντετέκτιβ ανακάλυψαν σπίτι του έναν υπολογιστή που περιείχε παιδική πορνογραφία και λέγεται ότι δεν είχε άλλοθι την ημέρα της εξαφάνισης της Ίνγκα. Όμως, σύμφωνα με την δικηγόρο της οικογένειας, οι έρευνες δεν συνεχίστηκαν προς αυτή την κατεύθυνση.

Η Ίνγκα, ήταν σε ένα δάσος με την οικογένειά της και άλλους φίλους και έκαναν μπάρμπεκιου την μέρα της εξαφάνισής της. Στις έρευνες που έγιναν εκείνες τις ημέρες για να την βρουν συμμετείχαν πάνω από 500 άνθρωποι.

Ο Μπρίκνερ από το 2014 και αφού είχε εγκαταλείψει την Πορτογαλία λίγο μετά την εξαφάνιση της Μαντλίν, έμενε σε ένα σπίτι στο Braunschweig, κοντά στο Ανόβερο.

Πηγή: Amp.newsbomb.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Covid191 έτος πρίν

Οι Ασθενείς Με COVID-19 Διατρέχουν Αυξημένο Κίνδυνο Για Ανάπτυξη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων

Κόσμος2 έτη πρίν

Politico: Η Γερμανία παραβίασε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με τα εμβόλια και η Κομισιόν της δίνει άφεση

Αθλητικά2 έτη πρίν

Οπαδοί του ΠΑΟΚ στην προπόνηση στην Τούμπα: Τα “έψαλλαν” στους παίκτες, ζήτησαν στήριξη σε Γκαρσία

Κόσμος2 έτη πρίν

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνέλαβαν τον άντρα που έκλεψε το αναλόγιο της προέδρου της Βουλής

Covid192 έτη πρίν

Κορωνοϊός -Λέσβος: Στους 36 οι νεκροί της πανδημίας – Τρεις νεκροί από χθες το βράδυ

Ελλάδα2 έτη πρίν

Κορωνοϊός: Παράταση ΝΟΤΑΜ για πτήσεις εσωτερικού έως 18 Ιανουαρίου

Ελλάδα2 έτη πρίν

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 11 Ιανουαρίου

Ελλάδα2 έτη πρίν

Κορονοϊός: Εκεί εντοπίζονται τα 800 νέα κρούσματα του 24ώρου

Covid192 έτη πρίν

Κορονοϊός: 800 νέα κρούσματα και 32 νεκροί σήμερα 09/01

Ελλάδα2 έτη πρίν

Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ, λάπτοπ: Ξεκινά η διαδικασία

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Νέο ΛΑΘΟΣ σε ανάρτηση του Π. Πολάκη. Το ρήμα “κωλώνω” παράγεται από τον κώλο και όχι από την Κολωνία κ. Πολάκη

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Απαγωγή Μαρκέλλας: Φρικτές οι περιγραφές της 33χρονης για όσα έκανε στη 10χρονη

Κοινωνία3 έτη πρίν

Μαρκέλλα: «Tη χάιδεψε, όπως χαϊδεύεις ένα παιδάκι που το αγαπάς» λέει ο δικηγόρος της 33χρονης (videos)

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

«Έφυγε» στη διάρκεια της γέννας η μεγάλη αντίπαλος της Κορακάκη, Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς

Lifestyle3 έτη πρίν

The Voice – Μυρτάλη Νομικού: Όσα δεν ξέρεις για την κόρη του εφοπλιστή Λουκά Νομικού και της καλλονής Υβόννης Ζαχαρίου (pics,vid)

Ελλάδα3 έτη πρίν

ΣΟΚ η κατάθεσή της 33χρονης, «της έδωσα τρία Ζάναξ και έβαλα στα δόντια της κοκαϊνη» – Να την σώσει ήθελε επιμένει ο συνήγορός της

Ελλάδα2 έτη πρίν

«Έπεσε» το δίκτυο της Vodafone – Προβλήματα σε πολλές περιοχές

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Σάλος από τις καταγγελίες Κούγια για παρέμβαση πασίγνωστου επιχειρηματία στην υπόθεση. Εξιτήριο πήρε η 10χρονη. (pics – video)

Αθλητικά2 έτη πρίν

Φουλ για φούντο η Νότιγχαμ: Νέα ήττα και 21η στη βαθμολογία

Lifestyle3 έτη πρίν

Θυμάσαι την πρώην του ΣΕΦΕΡΛΗ! Τρομερό ΤΟΥΜΠΑΝΟ! Δες την πως είναι σήμερα!

trending