Connect with us

Χωρίς κατηγορία

Η Εύα Καϊλή «πυροβολεί» τον ΣΥΡΙΖΑ: Γλιτώσαμε από εθνομηδενιστές και ανθρώπους «τύπου Πολάκη»

«Η αξία των ανθρώπων κοντά μου μετριέται με όσα είναι και όσα περιμένεις να είναι στα δύσκολα» λέει η Εύα Καϊλή στην «Espresso» και μιλά για όλα, κυρίως για το κόμμα της και τα διάφορα πολιτικά «φλερτ» που δέχεται από Ν.Δ. και ΣΥΡΙΖΑ.

Σε όλα αυτά η Εύα Καϊλή απαντά πολύ ξεκάθαρα: «Το μέλλον του κόμματος δεν μπορεί να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης της πολιτικής καριέρας ή φιλοδοξίας κανενός στελέχους».

Της Βίβιαν Μπενέκου

Τον θαυμάζει, τον εκτιμά και τον σέβεται, γιατί έχει εξαιρετική παιδεία και ποιότητα και δεν έχει συμπλέγματα, ανταγωνισμούς και ζήλιες. Έτσι σκιαγραφεί τον σύντροφό της Φραντσέσκο Τζόρτζι, η ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής Εύα Καϊλή, που μπορεί πράγματι να κρατά εδώ και μια δεκαετία την προσωπική της ζωή μακριά από τη δημοσιότητα, εντούτοις τώρα είναι αλλιώς. Η Εύα ερωτεύτηκε τον Ιταλό της και δεν το κρύβει.

Είναι αισιόδοξη ότι το Κίνημα Αλλαγής θα καταφέρει τελικά να ξεπεράσει τις δυσκολίες που το βαραίνουν, όπως η ίδια λέει, «τα τελευταία πέντε έξι χρόνια», ενώ είναι εντελώς αρνητική για τον ΣΥΡΙΖΑ, υποστηρίζοντας ότι στους κόλπους του υπάρχουν εθνομηδενιστές, έμποροι ψυχών που βγάζουν περιουσίες από τις προσφυγικές ροές και άνθρωποι «τύπου Πολάκη».

«Δεν είναι εύκολο να μαθαίνεις ότι αριστερός ευρωβουλευτής εκμεταλλευόταν επιχειρηματικά πρόσφυγες και μετανάστες αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω NGO. Είναι ξεκάθαρα μια υποκριτική συμπεριφορά» λέει η Εύα Καϊλή, στηλιτεύοντας τον ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Παπαδημούλη με τα δεκάδες ακίνητα που «διακινεί».

Η Εύα, πάλι, σε προσωπικό επίπεδο, πιστεύει ότι η ιδανική στιγμή για να κάνει μια γυναίκα παιδί είναι όταν βρει τον κατάλληλο άνθρωπο. Και για την Εύα μάλλον αυτός ο άνθρωπος είναι ο Τζόρτζι, με καταγωγή από τη νότια Ιταλία και αέρα μεσογειακό. Φέτος οι δυο τους προγραμματίζουν διακοπές σε Κρήτη, Χαλκιδική και Ιόνιο.

Έχει λόγο ύπαρξης το Κίνημα Αλλαγής; Θα μπορέσει να σταθεί μόνο του;

Το Κίνημα Αλλαγής στέκεται ως εκφραστής του προοδευτικού και κοινωνικά δίκαιου Κέντρου. Επιχειρεί να εκφράσει τους πολίτες που θέλουν να βλέπουν στην καθημερινότητά τους την οικονομική και κοινωνική πρόοδο, που συμμετέχουν με τη δράση και τη δημόσια συμπεριφορά τους στη δημιουργία μιας δίκαιης και ισότιμης κοινωνίας με ευκαιρίες και προοπτικές για όλους τους πολίτες, ανεξαρτήτως της καταγωγής και της οικονομικής τους δυνατότητας. Υπ’ αυτή την έννοια, οι ιδέες μας είναι κοινωνικά ηγεμονικές και με τεράστιο θετικό πρόσημο. Πιστεύω ότι αυτή θα είναι και η άποψη της μεγάλης πλειονότητας των πολιτών, αρκεί να ξεπεραστούν οι δυσκολίες που βαρύνουν το Κίνημα τα τελευταία πέντε έξι χρόνια.

Εάν γινόταν μια προσέγγιση, με ποιο κόμμα θα ήταν πιο κοντά το ΚΙΝ.ΑΛ.: ΣΥΡΙΖΑ ή Ν.Δ.;

Πιστεύω ότι τον χώρο μας δεν μπορεί να τον εκφράσει η Ν.Δ., όσο κι αν επιχειρεί να απλωθεί προς το Κέντρο και πόσο μάλλον ο ΣΥΡΙΖΑ. Ημουν, είμαι και θα είμαι πάντα υπέρ της αυτόνομης πορείας της παράταξής μας, χωρίς το μέλλον της να γίνει αντικείμενο διαπραγμάτευσης της πολιτικής καριέρας ή φιλοδοξίας κανενός στελέχους του Κινήματος Αλλαγής. Ούτε δεξιά ούτε αριστερά. Μπροστά.

Πώς είναι η νέα σας θητεία στην Ευρωβουλή; Πιο εύκολη; Πιο δύσκολη;

Είναι πιο εύκολη σε μερικά πράγματα και πιο δύσκολη σε άλλα. Είναι πιο δύσκολη γιατί πλέον σε ένα Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο όπου το 60% των ευρωβουλευτών είναι νέοι το βάρος και η πολυπλοκότητα της θεσμικής δράσης στις επιτροπές πέφτει στους ώμους των παλαιοτέρων. Αυτό σημαίνει επιπρόσθετη ευθύνη και μεγαλύτερο ρόλο στον συντονισμό. Από την άλλη πλευρά, κάποια πράγματα είναι πολύ πιο εύκολα, καθώς όλοι γνωριζόμαστε μεταξύ μας από τη δουλειά μας την προηγούμενη πενταετία, υπάρχει εμπιστοσύνη στον καταμερισμό των δράσεων και πλήρης εικόνα για το πώς δουλεύουν οι διαδικασίες και οι τακτικές στο Συμβούλιο.

Πώς κρίνετε την κυβέρνηση Μητσοτάκη;

Νομίζω πως δεδομένων των κρίσεων που είχε να αντιμετωπίσει με το «καλημέρα», τόσο στο μέτωπο της πανδημίας όσο και στο ζήτημα των προσφυγικών ροών και του μαξιμαλισμού της Τουρκίας, τα πάει πολύ καλύτερα απ’ ό,τι τα πήγε ο Αλ. Τσίπρας με τους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ και την επιβολή ελέγχων στα κεφάλαιά μας το πρώτο δραματικό και εφιαλτικό εξάμηνο του 2015. Φανταστείτε πώς θα ήταν η κατάσταση, αν επανέρχονταν οι εθνομηδενιστές και οι έμποροι ψυχών που βγάζουν περιουσίες από τις προσφυγικές ροές, στην ευθύνη της εξωτερικής πολιτικής, ή οι άνθρωποι τύπου Πολάκη να «τρέχουν» το υπουργείο Υγείας. Γλιτώσαμε τα χειρότερα.

Μπορεί μια νέα και πολλά υποσχόμενη και με μέλλον πολιτικός όπως εσείς να προχωρήσει με ένα μικρό κόμμα όπως το ΚΙΝ.ΑΛ.; Τι μπορεί να σας προσφέρει;

Δεν είμαι στην πολιτική επειδή μου προσφέρει το Κίνημα Αλλαγής, αλλά επειδή μέσω της παράταξης, και εννοώ εκείνους που με εμπιστεύθηκαν και με στήριξαν, μου δίνονται η πλατφόρμα και η ευκαιρία να δουλέψω από ένα πολύ σημαντικό και επιθετικό πόστο για το καλύτερο μέλλον των Ελλήνων πολιτών, να δημιουργήσω ευκαιρίες σε μια εποχή που η τεχνολογική μετάβαση αλλάζει την έννοια της παραγωγής, της εργασίας και της ατομικής ελευθερίας. Μου δίνεται η ευκαιρία να συνεχίσω να δημιουργώ προοπτικές οικονομικής ευημερίας και πρόσβασης σε κρίσιμα κεφάλαια που χρειάζονται κυρίως οι νέοι, για να μπορέσουν να σταθούν στα πόδια τους χωρίς να εξαρτώνται από κανέναν πολιτικό ή πολιτικάντη. Τέλος, μου δίνεται η ευκαιρία να δουλέψω συστηματικά για τα εθνικά μας θέματα και για την επέκταση της επιρροής της πατρίδας μας στα Βαλκάνια, στη Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Δεν έχει καμία σημασία τι μπορεί ή δεν μπορεί μια παράταξη να κάνει για σένα. Σημασία έχει ότι η δράση μας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο είναι αναγνωρισμένη από όλους τους πολίτες και εκεί φαίνεται τι κάνουμε εμείς για την Ελλάδα και την Ευρώπη.

Πολιτικά με Ν.Δ. ή ΣΥΡΙΖΑ θα λέγατε ότι σε προσωπικό επίπεδο είστε πιο κοντά;

Πολιτικά είμαι πιο κοντά σε μία ατζέντα που έχει στόχο να κάνει την Ελλάδα κεντρικό κόμβο καινοτομίας και παραγωγής πλούτου στην Ευρώπη. Αυτό περιλαμβάνει την ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας και την αλλαγή των παραγωγικών μοντέλων στον οικονομικό ιστό της χώρας, αλλά και αλλαγή στο τρόπο λειτουργίας του κράτους, ώστε κάθε πολίτης, ανεξάρτητα από την οικονομική του κατάσταση, να λαμβάνει ανταγωνιστικές υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Επίσης πιστεύω ότι, καλλιεργώντας τις εσωτερικές μας δυναμικές, θα μπορούμε να εξάγουμε την επιρροή μας στο γεωπολιτικό ορίζοντα που περιβάλλει τα σύνορά μας. Αυτή είναι η ατζέντα μου και ο στόχος μου για τη χώρα μας και πιστεύω ότι μπορεί να ενώσει όλους μας σε μια κοινή αντίληψη για το προς τα πού πρέπει να πάμε έπειτα από τόσα χρόνια οικονομικής εξαθλίωσης και ανασφάλειας. Το ερώτημα δεν είναι επομένως σε ποιον είμαι πιο κοντά εγώ, αλλά ποια παράταξη μπορεί να είναι πιο κοντά σε αυτή τη σύγχρονη πολιτική ατζέντα.

Αυτή η υπόθεση Παπαδημούλη άφησε αποτύπωμα για το πώς δρουν οι Ελληνες ευρωβουλευτές;

Μάλλον άφησε μια γενικευμένη αρνητική αίσθηση στις Βρυξέλλες, ιδιαιτέρως επειδή πρόκειται για αντιπρόεδρο που εκπροσωπεί την ακροαριστερή ομάδα GUE που πρεσβεύει αντικαπιταλιστικές ιδέες. Δεν είναι εύκολο να μαθαίνεις ότι αριστερός ευρωβουλευτής εκμεταλλευόταν επιχειρηματικά πρόσφυγες και μετανάστες αξιοποιώντας ευρωπαϊκά κονδύλια μέσω NGO. Είναι ξεκάθαρα μια υποκριτική συμπεριφορά. Επίσης, καταδέχτηκε να εξαγοράσει με ψίχουλα περιουσίες Ελλήνων για το προσωπικό του κέρδος, ανερυθρίαστα… χωρίς καμιά ντροπή. Αυτά είναι ζητήματα ηθικής και πολιτικής, αλλά και συμπεριφοράς προς αποφυγή.

Πώς συμπεριφέρονται οι άλλοι ευρωβουλευτές στον Παπαδημούλη έπειτα από αυτό; Του μιλάνε ή τον αποφεύγουν;

Οσον αφορά την πολιτική μου ομάδα, διέκρινα μεγάλη έκπληξη και απογοήτευση από τους σοσιαλδημοκράτες συναδέλφους μου για το θέμα. Υποψιάζομαι πως μετά και τις τροπολογίες μου στο Σύμφωνο για τη Μετανάστευση, που κινούνται στην κατεύθυνση μιας πιο δίκαιης λίστας διαφάνειας με λογιστικό έλεγχο των δράσεων ΜΚΟ που διαχειρίζονται δημόσιο χρήμα, θα είναι αρκετά δύσκολο να καταψηφίσει όσα προτείνω. Ενδιαφέρον δεν ακούγεται;

Μέχρι τώρα δεν αποφασίζατε να δεσμευτείτε. Ποια χαρακτηριστικά του Φραντσέσκο σάς έκαναν να είστε μαζί του;

Πάντα απαντούσα πως πρέπει να θαυμάζω, να εκτιμώ και να σέβομαι κάποιον για να επιλέξω να είμαι σε σχέση. Και προσθέτω πως το να σε νοιάζεται κάποιος με εξαιρετική παιδεία και ποιότητα είναι προϋπόθεση. Χωρίς συμπλέγματα, ανταγωνισμούς, ζήλιες και αρνητισμό. Η αξία των ανθρώπων κοντά μου μετριέται με όσα είναι και όσα περιμένεις να είναι στα δύσκολα. Η προσωπική μου ζωή εδώ και μια δεκαετία είναι μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας από επιλογή.

Πώς βλέπει την Ελλάδα εκείνος; Από πού κατάγεται; Εχετε πάει στη δική του πατρίδα;

Στις παρέες μου οι νότιοι της Ε.Ε. είναι πάντα πιο ζεστοί, εκδηλωτικοί και γενναιόδωροι. Και έχω γυρίσει αρκετά την Ε.Ε. λόγω της δουλειάς μου. Μοιραζόμαστε ιστορικά περισσότερα με τους γείτονές μας, και φυσικά τον αέρα της Μεσογείου.

Μήπως «ζηλέψατε» λιγάκι το μωράκι και την οικογενειακή ζωή, με την καλή έννοια πάντοτε, της αδελφούλα σας και ήρθε και για εσάς η ώρα;

Η αλήθεια είναι ότι η συναναστροφή με τον ανιψιό μου ήταν ο ωραιότερος ρόλος μου. Είναι ένα σπάνιο γλυκύτατο αγοράκι και, περνώντας χρόνο μαζί του και παρατηρώντας την ευτυχία στο πρόσωπο της καταπληκτικής αδελφής μου και του γαμπρού μου, συνειδητοποίησα πόσο μου λείπει ποιοτικός χρόνος με εκείνους που αγαπώ περισσότερο.

Κάνετε μπέιμπι σίτινγκ;

Φυσικά! Μπορώ να σου εκμυστηρευτώ ότι δεν κατάλαβα πώς πέρασαν οι μέρες στο σπίτι παρακολουθώντας το θαύμα της ανάπτυξης ενός μωρού.

Αυτό το περίεργο γυναικείο βιολογικό ρολόι σάς απασχολεί; Μετά τα σαράντα αρχίζει και χτυπάει έντονα…

Νομίζω ότι για κάθε γυναίκα χτυπάει διαφορετικά και σε διαφορετική ηλικία. Υπάρχουν γυναίκες που από τα 20 επιθυμούν να γίνουν μητέρες και να αφοσιωθούν στην οικογενειακή ζωή. Προσωπικά, έχοντας την υγεία μου, πίστευα ότι η ιδανική στιγμή έρχεται με τον κατάλληλο άνθρωπο και δεν προγραμματίζεται.

Διακοπές πού θα πάτε;

Ακόμα το συζητάμε, αλλά σίγουρα οικογενειακώς, με γονείς οπωσδήποτε, γιατί τους αγαπώ περισσότερο απ’ ό,τι δείχνει ο χρόνος που περνάω μαζί τους, σε κάποια ελληνικά νησιά, ξεκινώντας από Κρήτη, Χαλκιδική και μάλλον Ιόνιο φέτος. Ελπίζω να σε συναντήσω, αγαπημένη Βίβιαν. Ηταν μια δύσκολη χρονιά για όλους και οι διακοπές μου θα είναι ελάχιστες φέτος λόγω δουλειάς και μαθημάτων. H ομάδα μας στο Ευρωκοινοβούλιο είναι επίσης οικογένειά μου. Είναι λίγοι, αλλά φίλοι που έχω πάντα στην καρδιά μου, σαν οικογένεια.

Πηγή: Newsbreak.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Covid191 έτος πρίν

Οι Ασθενείς Με COVID-19 Διατρέχουν Αυξημένο Κίνδυνο Για Ανάπτυξη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων

Κόσμος2 έτη πρίν

Politico: Η Γερμανία παραβίασε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με τα εμβόλια και η Κομισιόν της δίνει άφεση

Αθλητικά2 έτη πρίν

Οπαδοί του ΠΑΟΚ στην προπόνηση στην Τούμπα: Τα “έψαλλαν” στους παίκτες, ζήτησαν στήριξη σε Γκαρσία

Κόσμος2 έτη πρίν

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνέλαβαν τον άντρα που έκλεψε το αναλόγιο της προέδρου της Βουλής

Covid192 έτη πρίν

Κορωνοϊός -Λέσβος: Στους 36 οι νεκροί της πανδημίας – Τρεις νεκροί από χθες το βράδυ

Ελλάδα2 έτη πρίν

Κορωνοϊός: Παράταση ΝΟΤΑΜ για πτήσεις εσωτερικού έως 18 Ιανουαρίου

Ελλάδα2 έτη πρίν

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 11 Ιανουαρίου

Ελλάδα2 έτη πρίν

Κορονοϊός: Εκεί εντοπίζονται τα 800 νέα κρούσματα του 24ώρου

Covid192 έτη πρίν

Κορονοϊός: 800 νέα κρούσματα και 32 νεκροί σήμερα 09/01

Ελλάδα2 έτη πρίν

Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ, λάπτοπ: Ξεκινά η διαδικασία

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Νέο ΛΑΘΟΣ σε ανάρτηση του Π. Πολάκη. Το ρήμα “κωλώνω” παράγεται από τον κώλο και όχι από την Κολωνία κ. Πολάκη

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Απαγωγή Μαρκέλλας: Φρικτές οι περιγραφές της 33χρονης για όσα έκανε στη 10χρονη

Κοινωνία3 έτη πρίν

Μαρκέλλα: «Tη χάιδεψε, όπως χαϊδεύεις ένα παιδάκι που το αγαπάς» λέει ο δικηγόρος της 33χρονης (videos)

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

«Έφυγε» στη διάρκεια της γέννας η μεγάλη αντίπαλος της Κορακάκη, Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς

Lifestyle2 έτη πρίν

The Voice – Μυρτάλη Νομικού: Όσα δεν ξέρεις για την κόρη του εφοπλιστή Λουκά Νομικού και της καλλονής Υβόννης Ζαχαρίου (pics,vid)

Ελλάδα3 έτη πρίν

ΣΟΚ η κατάθεσή της 33χρονης, «της έδωσα τρία Ζάναξ και έβαλα στα δόντια της κοκαϊνη» – Να την σώσει ήθελε επιμένει ο συνήγορός της

Ελλάδα2 έτη πρίν

«Έπεσε» το δίκτυο της Vodafone – Προβλήματα σε πολλές περιοχές

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Σάλος από τις καταγγελίες Κούγια για παρέμβαση πασίγνωστου επιχειρηματία στην υπόθεση. Εξιτήριο πήρε η 10χρονη. (pics – video)

Αθλητικά2 έτη πρίν

Φουλ για φούντο η Νότιγχαμ: Νέα ήττα και 21η στη βαθμολογία

Lifestyle3 έτη πρίν

Θυμάσαι την πρώην του ΣΕΦΕΡΛΗ! Τρομερό ΤΟΥΜΠΑΝΟ! Δες την πως είναι σήμερα!

trending