Πολιτική
Η ατζέντα της κυβέρνησης: Τουρκία, νόμος για διαδηλώσεις και υπόθεση Καλογρίτσα


Την ίδια ώρα οι διπλωματικές προσπάθειες της Αθήνας να συμμετάσχει στις συζητήσεις για το μέλλον της Λιβύης, μετά από τις τουρκικές απειλές, φαίνεται ότι αποδίδουν.
Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για τη Λιβύη.
Ο διπλωματικός πυρετός κορυφώνεται, καθώς ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας είχε συνομιλία και με τον Ιταλό ομόλογό του, Λουίτζι Ντι Μάιο.
Το μήνυμα που μεταφέρει η ελληνική κυβέρνηση, όπως αυτό διατυπώνεται από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Στέλιο Πέτσα, είναι πως «η Ελλάδα σήμερα είναι σε μία θέση αρκετά ισχυρή, ίσως την ισχυρότερη σε σχέση με την Τουρκία εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Τα κυριαρχικά μας δικαιώματα δεν μπαίνουν στον πάγο. Προσβλέπουμε σε αποκλιμάκωση».
Με στοχευμένες διαρροές στον ελεγχόμενο τουρκικό Τύπο, η Άγκυρα επενδύει στην προπαγάνδα μέσω των δήθεν επιβλητικών στρατιωτικών ασκήσεων στην περιοχή και δείχνει σε ποιους στέλνει το μήνυμα.
Την ίδια ώρα και ενόψει του κρίσιμου Συμβουλίου των υπουργών Εξωτερικών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η σύγκρουση Άγκυρας – Παρισιού μαίνεται. Γάλλος αξιωματούχος ανέφερε στο πρακτορείο Reuters:
«Τι κάνεις όταν ένα από τα μέλη της νατοϊκής αποστολής επιτήρησης του εμπάργκο επιλέγει να λειτουργήσει ως λαθρέμπορος όπλων, ενώ επιμένει ότι εφαρμόζει το εμπάργκο»;
Σήμερα ψηφίζεται ο νόμος για τις διαδηλώσεις
Σε υψηλούς τόνους διεξάγεται η συζήτηση στη Βουλή για το νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τις διαδηλώσεις που ψηφίζεται σήμερα, Πέμπτη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί να κεφαλαιοποιήσει έναντι του ΚΚΕ την κριτική του προς την κυβέρνηση.
Στελέχη του θεωρούν ότι η κυβέρνηση φοβάται πως η καταστροφή που έχει προκαλέσει θα οδηγήσει σε «κοινωνική έκρηξη», την οποία θέλει να προλάβει.
Πηγή: Amp.cnn.gr