Κόσμος
ΗΠΑ: Απαγορεύτηκε από τον αμερικανικό στρατό η σημαία των Νοτίων


Σε επιστολή του που απεστάλη στον αμερικανικό στρατό, ο Έσπερ δεν αναφέρει ρητά τη σημαία της Συνομοσπονδίας, αλλά επισημαίνει ότι “οι σημαίες που φέρουμε πρέπει να ανταποκρίνονται στις στρατιωτικές επιταγές της καλής τάξης και της πειθαρχίας, να αντιμετωπίζουν όλο το λαό μας με αξιοπρέπεια και σεβασμό και να απορρίπτουν τα διχαστικά σύμβολα.”
Σημειώνεται ότι οι νότιες πολιτείες στον αμερικανικό εμφύλιο των μέσων του 19ου αιώνα (1861-1865) πήραν τα όπλα εναντίον της κεντρικής κυβέρνησης της Ουάσινγκτον, με σύμβολό τους τη σημαία της Συνομοσπονδίας, σε μια αποσχιστική προσπάθεια για να διατηρήσουν την ικανότητά τους να κατέχουν μαύρους ως σκλάβους. Το θέμα της απομάκρυνσης της σημαίας από κυβερνητικούς χώρους και το δημόσιο βίο γενικότερα αναζωπυρώθηκε μετά τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ.
Η πολιτεία του Μισισιπή, η τελευταία που διατηρούσε τη σημαία, ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι θα την απομακρύνει από όλα τα δημόσια κτίρια.
Πηγή: skai.gr
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
Πηγή: Skai.gr