Connect with us

Κοινωνία

«Επί ποδός» για τα σενάρια συγχώνευσης της Εφορίας Αιγίου με την Α΄ΔΟΥ Πάτρας

Προβληματισμός και ανησυχία επικρατεί μπροστά στο ενδεχόμενο η ΔΟΥ Αιγίου να καταργηθεί και να συγχωνευτεί με την Ά ΔΟΥ της Πάτρας, όπως αναφέρουν πληροφορίες. Ως γνωστόν ο σχεδιασμός της ΑΑΔΕ είναι η συγχώνευση Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών και σύμφωνα με πληροφορίες είναι πιθανό να μην καταργηθεί η Γ ΔΟΥ στην Πάτρα και να προχωρήσει η συγχώνευση της ΔΟΥ Αιγίου με την Ά ΔΟΥ Πατρών. Στην περίπτωση που αυτό το σενάριο υλοποιηθεί, θα υπάρχουν συνέπειες για το Αίγιο και την ευρύτερη περιοχή που εξυπηρετεί η Εφορεία.

Για το θέμα, το οποίο δεν είναι καινούργιο, έχει αντιδράσει το Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας το οποίο με ομόφωνη απόφασή του ζητά να μην καταργηθεί η Εφορεία στο Αίγιο μια και θα έχει οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις.

Μάλιστα στις αρχές Σεπτεμβρίου ο Δήμαρχος Αιγιαλείας Δημήτρης Καλογερόπουλος  έστειλε επιστολή στον Υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα ζητώντας την ενίσχυση της Εφορείας με προσωπικό. Η υπηρεσία μάλιστα εξυπηρετεί τις περιοχές Αιγίου-Ακράτας-Καλαβρύτων-Κλειτορίας.

Ο Αντιδήμαρχος Οικονομικών Δημήτρης Καλαμίδας, μιλώντας στο thebest.gr επισημαίνει ότι αν φύγει η Εφορία από το Αίγιο αυτό θα προκαλέσει μεγάλη ταλαιπωρία στους δημότες ενώ θα έχει και οικονομικές επιπτώσεις. «Φανταστείτε να φύγει μια γιαγιά για μια βεβαίωση, από το Αίγιο και να πάει στην Πάτρα. Και στο οικονομικό κομμάτι θα υπάρχουν επιπτώσεις. Η επισκεψιμότητα της Εφορείας στο Αίγιο δεν είναι μόνο από τους Αιγιαλείς. Έρχονται από την Ακράτα, από την Αιγείρα, από τα Καλάβρυτα. Φεύγοντας η Εφορεία από εδώ, γίνεται πιο αδύναμος ο οικονομικός κρίκος του Αιγίου και μετά αυτό έχει αλυσιδωτές αντιδράσεις».

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Αιγιάλειας Λάμπης Παπαδόπουλος τονίζει ότι  «η αγορά είναι ανάστατη με τέτοια θέματα, γιατί σε αυτές τις περιπτώσεις κρύβεται το άγνωστο. Δηλαδή, αν το σύστημα μπορεί και ανταπεξέλθει και φτιαχτεί ηλεκτρονικά και ψηφιακά τόσο καλά ώστε να μπορεί να εξυπηρετείται ο κόσμος και τα μαγαζιά τότε καλώς να πάει και στην Πάτρα και στην Αθήνα. Αλλά όταν το σύστημα ακόμα δεν έχει φτάσει σε βαθμό αξιοπιστίας και για μια ενημερότητα ανεβαίνεις 15 ορόφους πάνω κάτω τρεις φορές και ταλαιπωρείσαι, φανταστείτε να θες πιο σοβαρά. Όσο μπορεί το σύστημα και δουλεύει ψηφιακά είναι λογικό να προσπαθούν να μικρύνει ο δημόσιος τομέας. Αυτό το σενάριο έχει παιχτεί και πάλι πριν 2,3 χρόνια και πάλι είμαστε ανάστατοι. Γιατί είναι μια περιοχή μεγάλη που καλύπτει η ΔΥΟ Αιγίου. Αυτή η αβεβαιότητα ότι θα πρέπει να πας στην Πάτρα για ένα χαρτί αυτό σημαίνει κόστος και χρόνο γιατί μπορεί να χρειαστεί να πας και δεύτερη φορά για κάτι απλό. Επίσης, σαν πόλη όσο περισσότερη “στημένη” είσαι με υπηρεσίες κλπ, είσαι πόλος έλξης. Δεν παύει μια πόλη να χάνει ένα κομμάτι από τον δημόσιο τομέα της και αυτό είναι μείον εκτός και το κράτος καταφέρει να γίνει τόσο σωστά ψηφιοποιημένο. Είμαι υπέρ του μικρού κράτους και του ευέλικτου δημόσιου τομέα. Αλλά το βασικό είναι να το στήσουν σωστά να υπάρχει υποδομή και ας το προχωρήσουν μετά».

Την ίδια ώρα οι βουλευτές Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Σία Αναγνωστοπούλου και Κώστας Μάρκου κατέθεσαν ερώτηση για την ενίσχυση της ΔΟΥ με προσωπικό.

Στο μεταξύ με ανακοίνωσή τους οι εργαζόμενοι στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας ζητούν να διατηρηθούν και οι τρεις Εφορίες.

Ο Σύλλογος Εργαζόμενων στις Δ.Ο.Υ. Αχαΐας – Ηλείας – Κεφαλληνίας και Ζακύνθου κάνει γνωστό με ανακοίνωση του, προς κάθε κατεύθυνση, ότι με πλήθος αποφάσεων το Δ.Σ. του συλλόγου έχει ταχθεί ρητώς και κατηγορηματικώς κατά κάθε προσπάθειας περαιτέρω συρρίκνωσης των φορολογικών υπηρεσιών.

Η τακτική κυβερνητικών παραγόντων και των «δορυφόρων» τους στη δημιουργία κλίματος αντιπαράθεσης μεταξύ των δύο πόλεων του Νομού, μόνο μικροπολιτικά συμφέροντα μπορεί να εξυπηρετήσει και τελικά οι θέσεις των εμπνευστών δημοσιευμάτων εκφράζουν τον πολιτικό χώρο στον οποίο ανήκουν.

Το συνδικαλιστικό όργανο των εργαζόμενων στις Δ.Ο.Υ. Αχαϊας – Ηλείας – Κεφαλληνίας και Ζακύνθου έχει ταχθεί επανειλημμένα υπέρ της διατήρησης των τριών Δ.Ο.Υ. του Νομού Αχαΐας, ζητώντας ταυτόχρονα την ενίσχυση τους με προσωπικό, ενώ έχει επιχειρηματολογήσει σε συνάντηση με τον Διοικητή της Α.Α.Δ.Ε. αλλά και με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών για την ανάγκη αναβάθμισης της Γ’ Δ.Ο.Υ. Πατρών σε Δ.Ο.Υ. Α’ τάξεως.

Στο σχέδιο της ΑΑΔΕ για την συγχώνευση των δύο Δ.Ο.Υ. της Πάτρας ο Σύλλογος των εργαζομένων έχει αναπτύξει σωρεία δράσεων που επέφεραν αντίστοιχα ψηφίσματα υποστήριξης όλων των κοινωνικών φορέων στην διατήρηση και περαιτέρω ενίσχυση των δύο υπηρεσιών της πόλης.

Όσο αφορά δε στην υποστελέχωση της ΔΟΥ Αιγίου πάλι ο Σύλλογος έχει αναδείξει το πρόβλημα και μαζί με τον Δήμο Αιγιαλείας και τους εκεί τοπικούς φορείς έχει προβεί σε δράσεις που οδήγησαν στην άσκηση πίεσης προς ενίσχυση με προσωπικό της εν λόγω μονάδας.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ελλάδα14 ώρες πρίν

Χρυσή Αυγή: Ενημερώθηκε η Ιντερπόλ για την εξαφάνιση του Χρήστου Παππά

Ελλάδα16 ώρες πρίν

Αυτό είναι το έντυπο μετακίνησης εργαζομένων του Δημοσίου κατά την απαγόρευση της κυκλοφορίας!

Covid1916 ώρες πρίν

Κορονοϊός: Στα ύψη τα κρούσματα σε Αττική και Θεσσαλονίκη!

Ελλάδα16 ώρες πρίν

Παρακολουθήστε Live την ενημέρωση για τον κορονοϊό από τους Ν. Χαρδαλιά & Γκ. Μαγιορκίνη

Ελλάδα16 ώρες πρίν

Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος: Η Εκκλησία καλεί σε αποφυγή μαζικών συναθροίσεων την 28η Οκτωβρίου

Covid1916 ώρες πρίν

Κορονοϊός: 841 νέα κρούσματα στην Ελλάδα – Στους 89 οι διασωληνωμένοι

Πολιτική17 ώρες πρίν

Κικίλιας: Υπάρχουν όπλα εκτός από το lockdown – Πότε θα έχουμε το εμβόλιο

Πολιτική17 ώρες πρίν

Επίθεση Λαφαζάνη σε Τσίπρα: Τώρα θυμήθηκες την πρώτη κατοικία; -Ως κυβέρνηση έστελνες τα ΜΑΤ στους πλειστηριασμούς

Κοινωνία17 ώρες πρίν

Θρήνος στα Τρίκαλα: Πέθανε ξαφνικά ο Απόστολος Μάντζαρης

Ελλάδα17 ώρες πρίν

Καθ’ οδόν για Ευρωκοινοβούλιο το αίτημα άρσης ασυλίας του Λαγού

Χωρίς κατηγορία4 μήνες πρίν

Απαγωγή Μαρκέλλας: Φρικτές οι περιγραφές της 33χρονης για όσα έκανε στη 10χρονη

Κοινωνία4 μήνες πρίν

Μαρκέλλα: «Tη χάιδεψε, όπως χαϊδεύεις ένα παιδάκι που το αγαπάς» λέει ο δικηγόρος της 33χρονης (videos)

Χωρίς κατηγορία4 μήνες πρίν

«Έφυγε» στη διάρκεια της γέννας η μεγάλη αντίπαλος της Κορακάκη, Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς

Ελλάδα4 μήνες πρίν

ΣΟΚ η κατάθεσή της 33χρονης, «της έδωσα τρία Ζάναξ και έβαλα στα δόντια της κοκαϊνη» – Να την σώσει ήθελε επιμένει ο συνήγορός της

Χωρίς κατηγορία4 μήνες πρίν

Σάλος από τις καταγγελίες Κούγια για παρέμβαση πασίγνωστου επιχειρηματία στην υπόθεση. Εξιτήριο πήρε η 10χρονη. (pics – video)

Lifestyle4 μήνες πρίν

MasterChef: Ο Σταύρος Βαρθαλίτης δίνει το 50% του χρηματικού επάθλου στον Σταυρή

Κόσμος4 μήνες πρίν

Πατέρας ανάγκασε τον 11χρονο γιο του να πιει τρία λίτρα νερό σε 4 ώρες και πέθανε

Ελλάδα5 μήνες πρίν

Βρέθηκαν οι βασιλικές άμαξες στο Τατόι – «Κανείς δεν ήξερε πού ήταν»

Ελλάδα4 μήνες πρίν

EKTAKTO: Νουλέζας – «Κατέρρευσε» η 33χρονη- Μπαίνει σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς κατηγορία4 μήνες πρίν

Έπιασαν την “κοκκινομάλλα” για την αρπαγή της μικρής Μαρκέλλας

trending