Ελλάδα
Γώγος σε ΣΚΑΪ: Κρούσματα σε Ξάνθη, Θεσπρωτία, κλειστές δομές αυξάνουν την ανησυχίας μας


«Όλα τα περιστατικά (Ξάνθης, Θεσπρωτίας, φυλακές) αυξάνουν την ανησυχία μας» δήλωσε χαρακτηριστικά ενώ τόνισε πως τα κρούσματα σε κλειστές δομές όπως οι φυλακές πάντα τους φοβίζουν.
Ο καθηγητής ανέφερε πως μέσα σε μια εβδομάδα παγκοσμίως είχαμε 1 εκατομμύρια κρούσματα και πως χώρες που είχε ελεγχθεί η πανδημία έχουν προβλήματα όπως η Γερμανία τονίζοντας την σοβαρότητα του προβλήματος.
Ο κ. Γώγος εξήγησε πως ο ιός παραμένει σε μεγάλη επικινδυνότητα παγκοσμίως και το να κοιτάμε μόνο τα σχετικά καλά επιδημιολογικά στοιχεία της χώρας μας που παραμένουν καλά ακόμα και να καθησυχαζόμαστε με βάση αυτό δεν είναι σωστό γιατί είμαστε ένα κομμάτι ενός παγκόσμιου παζλ.
Παράλληλα, επισημαίνει πως πρέπει να παραμείνουν τα μέτρα και οι συμπεριφορές των πολιτών που βοήθησαν μέχρι τώρα στο έλεγχο της κατάστασης στην Ελλάδα πχ οι αποστάσεις και τονίζει πως το κύμα του ιού μπορεί να επιστρέψει στην Ευρώπη διότι κυκλοφορεί ακόμα και πως εξαρτάται από τις κλιματολογικές συνθήκες, από τα μέτρα χαλάρωσης και από όλα όσα τον χαρακτηρίζουν. Δεν εξαφανίζεται. Ανακυκλώνεται και υποτροπιάζει.
«Τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό»
Ο καθηγητής σημείωσε πως οι προειδοποιητικές βολές για την χώρα μας υπάρχουν και είναι ένα μικρό και δυνατό «άκουσμα». Μας προειδοποιεί ότι υπάρχει ο ιός και σε δομές και σε πόλεις αλλά υπάρχουν και σε κοινότητες π.χ την Θεσπρωτία που δεν υπήρχε κάποια δομή εκεί ήταν στην κοινότητα η διασπορά και τα δύσκολα τώρα αρχίζουν με τον τουρισμό.
Ο κόσμος έχει χαλαρώσει πολύ
Πηγή: Skai.gr