Connect with us

Αθλητικά

Αρβανιτίδης: «Εξυπηρετούσαν συμφέροντα Μελισσανίδη, ήταν βαλτοί, στόχος ήταν ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης»

Ο πρώην ιδιοκτήτης της Βέροιας, Γιώργος Αρβανιτίδης, αναφέρθηκε ονομαστικά στον Δημήτρη Μελισσανίδη για τις καταγγελίες Καλαϊτζίδη, Γεωργέα για το Ολυμπιακός – Βέροια, στην απολογία του στην ποινική δίκη της «Συμμορίας».  Μόνο το SDNA ήταν στο Εφετείο.

Για «ψέματα» και «αηδίες» όπως τα χαρακτήρισε, έκανε λόγο ο Γιώργος Αρβανιτίδης, σε ότι αφορά τις καταγγελίες Καλαϊτζίδη και Γεωργέα, για τον αγώνα Ολυμπιακού – Βέροια το 2013, υποστηρίζοντας ότι «εξυπηρετούσαν τα συμφέροντα Μελισσανίδη», ότι ήταν «βαλτοί» και ότι στόχος «ήταν ο Ολυμπιακός και ο Μαρινάκης».

Η ποινική δίκη της «Συμμορίας» συνεχίστηκε την Πέμπτη 1/10 στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων με τις απολογίες του πρώην ιδιοκτήτη της Βέροιας Γιώργου Αρβανιτίδη, και ακόμη του πρώην γενικού αρχηγού της ομάδας, Γιώργου Λαναρή και των πρώην ποδοσφαιριστών της «βασίλισσας» Μπάρμπα και Σκαθαρούδη γύρω από τον επίμαχο αγώνα που έγινε το 2013 και είναι στη δικογραφία αλλά και του πρώην διαιτητή Κώστα Ιωαννίδη.

Το SDNA ήταν στο Εφετείο.

Η απολογία Αρβανιτίδη:

«Όλα είναι ψέματα, τα πάντα. Υπήρχαν ενδιαφέρονται τεράστια μεταξύ Ολυμπιακού – ΑΕΚ και είμαστε κατηγορούμενοι για κάτι που δεν έγινε.

Ο Γεωργέας είναι ΑΕΚτζής, παιδί του Μελισσανίδη και ότι του έλεγε το κατέθετε. Ο Καλαϊτζίδης όπως αποδείχθηκε εκ των υστέρων είχε σχέση με τον Μελισσανίδη.

Στο γήπεδο ήμουν εκείνη την ημέρα στις σουίτες. Ο Λαναρής δεν ήταν μαζί μου, ήταν με τους παίκτες, με την ομάδα. Σε καμία περίπτωση, δεν κατέβηκα στον αγωνιστικό χώρο. Η δουλειά του γεν. αρχηγού είναι να βρίσκεται μέσα στα αποδυτήρια. Ρωτώντας τον Λαναρή μετά, μου είπε ότι δεν είπε τίποτα. Δεν υπάρχει περίπτωση να είχε πάρει πρωτοβουλία από μόνος του ο Λαναρής και να πει τέτοιο πράγμα.

Ο Καλαϊτζίδης παρέμεινε στην ομάδα και στο τέλος της σεζόν έφυγε. Το ίδιο και ο Γεωργέας.

Τον Προύντζο τον γνωρίζω μέσα από τις εκδηλώσεις της ΕΠΟ, όχι μόνο εγώ. Ο γιος του, χωρίς να ξέρω τίποτα, έκανε αίτηση και προσελήφθη αποθηκάριος σε κατάστημα στη Χανιώτη, σε σούπερ μάρκετ ιδιοκτησίας μου. Αν το ήξερα θα τον έβαζα σε άλλη θέση. Η σχέση μου με τον Προύντζο ήταν τυπική, όπως με όλους τους παράγοντες.

Ο Κούγιας λέει ότι του κατέβει στο κεφάλι. Δεν έδωσα χρήματα σε κανέναν, ούτε μου ζήτησαν. Και πώς να έρθει να μου ζητήσει κάποιος, δεν έχω δώσει δικαίωμα σε κανέναν.

Η σχέση μου με την Τσιαμούρα ήταν κρυφή, παράνομη. Αυτά που λέει όλα είναι ψέματα, που τα βρήκαν αυτά και τα λένε; Τι χειρουργείο μιλάνε στον αγώνα με τον Λεβαδειακό; Χάσαμε, τι κουβέντες είναι αυτές; Θα μας πέσουν τα μαλλιά. Τι πράγματα είναι αυτά. Μου ζητούσε χρήματα και δεν της έδωσα. Κάποιος άλλος θα της έδωσε και είπε αυτά τα ψέματα. Κάποιοι θα τη δασκαλέψανε. Γιατί να της δώσω χρήματα, για να με εκβιάσει; Το μονο πρόβλημα ήταν να πάρει τηλέφωνο σπίτι μου και να μου διαλύσει το σπίτι.

Δεν πήγα ποτέ στον Μαρινάκη, τον γνώρισα σε ένα συμβούλιο της Λίγκας, δεν έγινε καμία συνάντηση. Όλα είναι παραμύθια.

Ας έρθει ο Καλαϊτζίδης να πει ότι του ζήτησα να στήσει παιχνίδι. Όλα αυτά είναι ψέματα, είναι δυνατόν να με κατηγορούν εμένα επειδή υπήρχε μια συγκυρία Καλαϊτζίδη, Γεωργέα, Μελισσανίδη και Καλογέρηδες.

Ο Αμαραντίδης είπε ότι δεν έγινε τίποτα. Έδωσε συνέντευξη στον Θωμαϊδη όταν πήγε στην Καλαμαριά, στον Καλαϊτζίδη, μέχρι τότε τι έλεγε; Του έδωσαν ένα χαρτί, κομπιαζε και τα έλεγε.

Δεν υπάρχει περίπτωση, το ένα γκολ μπήκε στο 87’ με αμφισβητούμενο πέναλτι και το τρίτο στις καθυστερήσεις, δεν υπάρχει περίπτωση να ήταν στημένο. Για μένα το παιχνίδι έληξε 1-0.

Ο Καλογέρης στη συνέχεια, πήγε σε όλες τις ομάδες που πήγε και ο Καλαϊτζίδης. Ο δε Αμαραντίδης, με το που πήγε στην Καλαμαριά πήγε και έκανε δήλωση στον Θωμαϊδη, σε όλες τις καταθέσεις του όμως, δεν είπε τίποτα.

Ήμασταν μια ομάδα ανεξάρτητη, χωρίς δανεικούς, δεν εξαρτιόμασταν από καμία ομάδα. Η ομάδα ανέβαινε κατηγορίες και κατέβαινε κατηγορίες.

Για μένα προσωπικά, δεν είναι καλό πράγμα οι δανεισμοί παικτών. Εγώ δεν το έκανα καμία φορά. Τον Καλαϊτζίδη τον ξέρω από το 2003-04. Ήταν καλός προπονητής, τι να εξηγήσω, γι’ αυτό τον είχα πάρει τόσες φορές. Έφερνε αποτελέσματα και όταν δεν έφερνε, του έλεγα «ευχαριστώ πολύ». Ορισμένες φορές ειρωνευόταν τους παίκτες, τους έβριζε αλλά με διαβεβαίωνε ότι δεν θα είχε άσχημη συμπεριφορά και γι’ αυτό τον ξαναέπαιρνα.

Από τη στιγμή που ανέλαβε τον Άρη, έγινε άλλος άνθρωπος, μάλωνε με παράγοντες, με 20 χρονών παιδάκια, έφτασε στο σημείο, μια φορά στα γραφεία του Άρη, πήρε ένα μαχαίρι εναντίον συνεργάτη του. Έδωσα την ομάδα το 2014 και ενδιαφέρθηκα να πάρω τον Άρη, εκεί έγινε μια κόντρα.

Εισαγγελέας: Τι βαθύτερο κίνητρο θα μπορούσε να έχει ο Καλαϊτζίδης την περίοδο 2015-20 για να κάνει αυτές τις καταγγελίες. Είχατε προσωπικές διαφορές;

Αρβανιτίδης: Όχι, ούτε οικονομικές, Το 2015 που βγήκε και τα είπε, εγώ ενδιαφέρθηκα να πάρω τον Άρη. Γι’ αυτό βγήκε και είπε αυτές τις αηδίες, αυτά τα οικτρά πράγματα και εξυπηρέτησε τα συμφέροντα του Μελισσανίδη, από την άλλη. Ο Γεωργέας ήταν παιδί του Μελισσανίδη και είπε αυτά για να κυνηγήσει τον Ολυμπιακό και τον Μαρινάκη. Του είπε ο Μελισσανίδη πες αυτό και είπε αυτό, αυτή είναι η αλήθεια.

Τα συμφέροντα είναι μεγαλύτερα, εμείς είμαστε τα βατράχια. Δεν έγινε απολύτως τίποτα. Έπαιζε ο Ολυμπιακός του Τσάμπιονς Λιγκ με την Βέροια που κινδύνευε να πέσει και λένε ότι είναι στημένο. Με όλες τις ομάδες χάσαμε, αυτά δεν ήταν στημένα; Υπάρχει μια συγκυρία ανθρώπων που λένε αυτά τα ψέματα, είναι βαλτοί για άλλο λόγο.

Γίναμε ρεζίλι σε όλο τον κόσμο για τον Καλαϊτζίδη και τον Γεωργέα. Ας έρθει να πει ο Καλαϊτζίδης εδώ, ότι τον είπα «κάτσε και χάσε».

Λαναρής: «Ήμουν στα αποδυτήρια, δεν είπα τίποτα».

Ο γενικός αρχηγός της Βέροιας, Γιώργος Λαναρής στην απολογία του υποστήριξε ότι καθ’ όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου ήταν στα αποδυτήρια της Βέροιας και ότι ποτέ δεν είπε στους ποδοσφαιριστές ότι πρέπει να χάσουν με 3-0.

Η απολογία του:

«Ήμουν γενικός αρχηγός από το 2012. Ήμουν στον πάγκο κατά τη διάρκεια του αγώνα και στα αποδυτήρια σε όλη τη διάρκεια του ημιχρόνου. Δεν είπα τίποτα, ούτε καμία εντολή πήρα. Να θέσω σε κίνδυνο τη ζωή και την οικογένεια μου; Απ’ οτι θυμάμαι καθυστέρησε η ομάδα να βγει στον αγωνιστικό χώρο, μπορεί κάποιος να ήταν στο μασάζ, πολλά μπορεί να έγιναν.

Δεν ήταν δικιά μου απόφαση, να βγουν Καφές και Γεωργέας, εγώ δεν κάνω αλλαγές.

Ο Καλαϊτζίδης θα είχε αντιδράσει 100% αν είχε γίνει κάτι. Τόσα χρόνια δεν μπορώ να καταλάβω γιατί τα είπαν, σπάω το κεφάλι μου και δεν μπορώ να καταλάβω. Είχαμε καλή συνεργασία. Δεν δέχονταν παρέμβαση στη δουλειά του. Έχουν γίνει κάποια μικροεπεισόδια, τύπου «αυτός πάει καλά στις προπονήσεις, γιατί δεν το βάζεις» αλλά μέχρι εκεί. Αυτό το ενοχλούσε τον Καλαϊτζίδη, αρκετά. Στο τέλος, έκανε αυτό που ήθελε αυτός».

Μπάρμπας: «Δεν άκουσα τίποτα…»

Ο ποδοσφαιριστής Μπάρμπας, βασικός στον συγκεκριμένο αγώνα και εκ των 28 κατηγορουμένων της υπόθεσης, απολογούμενος είπε για το συγκεκριμένο παιχνίδι.

«Είχαμε αρκετές ελλείψεις σε εκείνο τον αγώνα. Υπήρχαν κάρτες, τραυματισμοί. Ήμουν αναπληρωματικός και κλήθηκα σε εκείνο το παιχνίδι να αγωνιστώ 90 λεπτά. Ο Λαναρής ήταν μέσα στα αποδυτήρια σε όλο το 15λεπτο. Δεν άκουσα να ειπώθηκε κάτι, ούτε μου μεταφέρθηκε κάτι από κάποιον συμπαίκτη μου.

Δεν ακούστηκε κάτι τις επόμενες ημέρες, ούτε το καλοκαίρι που αποχώρησε ο Καλαϊτζίδης. Εγώ το πρωτοάκουσα όταν με πήραν τηλέφωνο και μου είπαν ότι πρέπει να καταθέσω γιατί κατηγορούμαι για κάποιο παιχνίδι.

Ο Αρβανιτίδης ήταν λίγο οξύθυμος όταν δεν κερδίζαμε κάποιο παιχνίδι αλλά αυτό είναι φυσιολογικό για έναν παράγοντα. Ποτέ όμως, δεν είχε πει κάτι.

Όλο αυτό το γεγονός με στιγμάτισε, είχα απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και δεν μπορούσα να πάω στο εξωτερικό για να κάνω προετοιμασία με τις ομάδες. Το πληρώσαμε και άδικα όλο αυτό».

Α.Π.

Advertisement
Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Κόσμος8 ώρες πρίν

Ουγγαρία: Στους δρόμους οι φοιτητές κατά του ακροδεξιού Όρμπαν

Lifestyle8 ώρες πρίν

Η Έλενα Μπάση αποκάλυψε την πραγματική της ηλικία – Εισέβαλε στο πλατό της Γερμανού με την ταυτότητά της

Κόσμος8 ώρες πρίν

Στα άκρα οι σχέσεις Γαλλίας – Τουρκίας: Το Παρίσι ανακαλεί τον πρέσβη στην Άγκυρα

Covid198 ώρες πρίν

Νέο αρνητικό ρεκόρ με 935 κρούσματα – 228 στην Αθήνα και 217 στη Θεσσαλονίκη

Κοινωνία8 ώρες πρίν

Ηλεία: “Σκοτώθηκε το αστέρι μου”! Το τραγικό παιχνίδι της μοίρας για την φοιτήτρια που έσβησε σε τροχαίο (Βίντεο)

Αθλητικά8 ώρες πρίν

Έγραψε ιστορία ο Χαρίλαος Τρικούπης! (vid)

Αθλητικά8 ώρες πρίν

Αλάνθαστος κόντρα στην Λαμία ο Παναθηναϊκός

Πολιτική8 ώρες πρίν

Χρυσοχοΐδης στη Βουλή: Έχετε μια άχαρη τριλογία σαν μαγνητόφωνο… εφετείο, 14χρονος, Παππάς

Αθλητικά8 ώρες πρίν

«Ασφαιρος» για 6η σερί φορά ο Μέσι, κεφάλι στις νίκες η Ρεάλ

Covid198 ώρες πρίν

Θεσσαλονίκη: Με κορωνοϊό 23 εργαζόμενοι του ΑΧΕΠΑ

Χωρίς κατηγορία4 μήνες πρίν

Απαγωγή Μαρκέλλας: Φρικτές οι περιγραφές της 33χρονης για όσα έκανε στη 10χρονη

Κοινωνία4 μήνες πρίν

Μαρκέλλα: «Tη χάιδεψε, όπως χαϊδεύεις ένα παιδάκι που το αγαπάς» λέει ο δικηγόρος της 33χρονης (videos)

Χωρίς κατηγορία4 μήνες πρίν

«Έφυγε» στη διάρκεια της γέννας η μεγάλη αντίπαλος της Κορακάκη, Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς

Ελλάδα4 μήνες πρίν

ΣΟΚ η κατάθεσή της 33χρονης, «της έδωσα τρία Ζάναξ και έβαλα στα δόντια της κοκαϊνη» – Να την σώσει ήθελε επιμένει ο συνήγορός της

Χωρίς κατηγορία4 μήνες πρίν

Σάλος από τις καταγγελίες Κούγια για παρέμβαση πασίγνωστου επιχειρηματία στην υπόθεση. Εξιτήριο πήρε η 10χρονη. (pics – video)

Lifestyle4 μήνες πρίν

MasterChef: Ο Σταύρος Βαρθαλίτης δίνει το 50% του χρηματικού επάθλου στον Σταυρή

Κόσμος4 μήνες πρίν

Πατέρας ανάγκασε τον 11χρονο γιο του να πιει τρία λίτρα νερό σε 4 ώρες και πέθανε

Ελλάδα5 μήνες πρίν

Βρέθηκαν οι βασιλικές άμαξες στο Τατόι – «Κανείς δεν ήξερε πού ήταν»

Ελλάδα4 μήνες πρίν

EKTAKTO: Νουλέζας – «Κατέρρευσε» η 33χρονη- Μπαίνει σε νοσοκομείο στη Θεσσαλονίκη

Χωρίς κατηγορία4 μήνες πρίν

Έπιασαν την “κοκκινομάλλα” για την αρπαγή της μικρής Μαρκέλλας

trending