Connect with us

Οικονομία

Ένωση Επενδυτών: Ανησυχία για “Follie Follie Νο2” στην υπόθεση της MLS

Ανησυχία ότι ότι η πορεία της MLS αρχίζει να έχει πολλές ομοιότητες με αυτή του μεγαλύτερου σκανδάλου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου των τελευταίων δεκαετιών της Folli Follie εκφράζει σε ανακοίνωσή της η Ένωση Ελλήνων Επενδυτών, με αφορμή την εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν πέντε ομολογιούχοι-μέλη της.

Η Ένωση αναφέρει πως “τα επιχειρήματα των συνηγόρων της MLS ήταν ατυχώς πολύ κοντά με όσα ακούγαμε τον πρώτο καιρό και στην υπόθεση της FF” και τονίζει πως “η προβληματική όμως, όπως αναδεικνύεται, διαμόρφωση αυτών των οικονομικών καταστάσεων (σ.σ. της εταιρείας), που οδήγησε στην απόφαση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της, είναι εκείνη που έχει επιφέρει την τεράστια ζημιά στην χρηματιστηριακή εικόνα της MLS (και στην εικόνα των Ελληνικών Επιχειρήσεων γενικότερα) και όχι η προσπάθεια των μελών μας να διασφαλίσουν τα χρήματα τους”.

Η ανακοίνωση αναφέρει:

“Όταν πρωτοφάνηκαν τα μαύρα σύννεφα για την MLS μετά την αναστολή διαπραγμάτευσης των μετοχών της, στο Δελτίο Τύπου μας της 18/5/20 γράφαμε ότι η επίδειξη διάθεσης συνεργασίας από την διοίκηση της εταιρείας θα δυνάμωνε τις απόψεις, ότι τα πιθανολογούμενα προβλήματα της MLS δεν έχουν καμία ομοιότητα με τα αντίστοιχα της FF .

Ωστόσο η πλήρης απουσία αντίδρασης της διοίκησης κατά τον 1 μήνα που πέρασε, η άρνησή της να μας δώσει το πόρισμα της ΕΛΤΕ καθώς και η στάση της κατά την σημερινή εκδίκαση της αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν 5 ομολογιούχοι-μέλη της Ένωσης Ελλήνων Επενδυτών, μας δημιουργούν δυστυχώς την αίσθηση ότι η πορεία της MLS αρχίζει να έχει πολλές ομοιότητες με αυτή του μεγαλύτερου σκανδάλου του Ελληνικού Χρηματιστηρίου των τελευταίων δεκαετιών.

Τα επιχειρήματα των συνηγόρων της MLS ήταν ατυχώς πολύ κοντά με όσα ακούγαμε τον πρώτο καιρό και στην υπόθεση της FF: 1) Οι ομολογιούχοι δεν έχουν χάσει κάτι, τα ομόλογα εξυπηρετούνται ( -ωστόσο η τρέχουσα αξία τους έχει μηδενιστεί και έχει σταματήσει η διαπραγμάτευση τους στη δευτερογενή) , 2) Μια μικρή “διαφωνία” υπάρχει μόνο με την Ε.Κ. ( – που όμως η μικρή αυτή διαφωνία αυτή δεν μπόρεσε να λυθεί εδω και 1 μήνα), 3) Προσλάβαμε ήδη ελεγκτικό οίκο από τους big 4 για να κάνει αναλυτικό έλεγχο ( – στην FF ο έλεγχος αυτός συνεχίζεται ακόμα εδω και 2 χρόνια!) , 4) Διαπιστώθηκε και εδώ η ύπαρξη συνδεδεμένης επιχείρησης συμφερόντων των μεγαλομετόχων προς την οποία διοχετεύονταν σημαντικά ποσά , 5) Άρχισε και σε αυτή τη περίπτωση το ντόμινο των παραιτήσεων των μελών του ΔΣ .

Η δε πρόσφατη ανάληψη καθηκόντων CEO της MLS από τον κ.Νάρκισσο Γεωργιάδη απλώς ολοκλήρωσε το πάζλ των συμπτώσεων (;) με την περίπτωση της FF.

Η πλευρά της MLS επέμεινε ότι τα επικαλούμενα από εμάς στοιχεία από το πόρισμα της Ε.Λ.Τ.Ε. περί δήθεν “τρύπας” 10 εκατ στα άυλα περιουσιακά στοιχεία, δεν αληθεύουν. Εντούτοις τόσο η ίδια, όπως και η Ε.Κ. , αρνούνται ακόμα και τώρα να μας παραδώσουν το πόρισμα, για να διαπιστώσουμε και εμείς για ποια “μικρή διαφωνία” πρόκειται τελικά.

Το δε μέλος μας – ομολογιούχος που κατέθεσε ως μάρτυρας , αντιμετώπισε απαξιωτική συμπεριφορά από τους συνηγόρους της MLS , η διοίκηση της οποίας  έχει ξεχάσει μάλλον τον λόγο για τον οποίο είναι εισηγμένη στο ΧΑΑ, και που είναι οι εκατοντάδες μέτοχοι & ομολογιούχοι της , οι οποίοι την εμπιστεύτηκαν όταν , πριν χρόνια, με το ενημερωτικό δελτίο εισαγωγής στο ΧΑΑ και τα ενημερωτικά δελτία των ομολογιακών εκδόσεων αργότερα ζητούσε την στήριξη τους , και αυτοί καλόπιστα της εμπιστεύθηκαν τα χρήματά τους.

Ακούσαμε επίσης και πάλι το προβληματικό επιχείρημα ότι οι ορκωτοί ελεγκτές βάσει του Ν.4449/2017 έχουν υποχρεωτική κάλυψη Επαγγελματικής Αστικής Ευθύνης έως του 10πλασιο της ετησίας αμοιβής τους , όποτε δεν πρέπει να ανησυχούμε. Ωστόσο μόλις πρόσφατα , η ασφαλιστική εταιρεία που κάλυπτε τον ορκωτό της FF αρνήθηκε ότι καλύπτει παρόμοιες περιπτώσεις, κάτι που μας αναγκάζει πλέον να απευθύνουμε σωρεία ερωτημάτων προς το Υπουργείο Οικονομικών ,την ΕΧΑΕ ,την ΤτΕ (Δ.Ε.Ι.Α.) ως αρμόδια εποπτείας των Ιδιωτικών Ασφαλιστικών Εταιρειών, την Ε.Κ. και την ΕΛΤΕ για τον πλήρη έλεγχο των ασφαλιστηρίων συμβολαίων που καλύπτουν ( αν καλύπτουν τελικά ) τις όποιες ευθύνες των ορκωτών ελεγκτών των εισηγμένων επιχειρήσεων.

Κλείνοντας, και σε απάντηση της επιχειρηματολογίας των συνηγόρων της MLS ότι οι κινήσεις των μελών μας βλάπτουν την “φήμη” της εταιρείας , υπενθυμίζουμε στη διοίκηση της MLS ότι :

Μια εισηγμένη επιχείρηση δεν αρκεί να είναι μόνο ενήμερη προς το δημόσιο και τους προμηθευτές της, αλλά πρέπει να είναι άψογη και τυπική και ως προς τις οικονομικές της καταστάσεις και να παρέχει άμεση και αναλυτική ενημέρωση στο επενδυτικό κοινό. Η προβληματική όμως, όπως αναδεικνύεται, διαμόρφωση αυτών των οικονομικών καταστάσεων, που οδήγησε στην απόφαση αναστολής διαπραγμάτευσης των μετοχών της , είναι εκείνη που έχει επιφέρει την τεράστια ζημιά στην χρηματιστηριακή εικόνα της MLS (και στην εικόνα των Ελληνικών Επιχειρήσεων γενικότερα) και όχι η προσπάθεια των μελών μας να διασφαλίσουν τα χρήματα τους”.

Πηγή: Capital.gr

Click to comment

Leave a Reply

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

Covid191 έτος πρίν

Οι Ασθενείς Με COVID-19 Διατρέχουν Αυξημένο Κίνδυνο Για Ανάπτυξη Καρδιαγγειακών Νοσημάτων

Κόσμος2 έτη πρίν

Politico: Η Γερμανία παραβίασε την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη με τα εμβόλια και η Κομισιόν της δίνει άφεση

Αθλητικά2 έτη πρίν

Οπαδοί του ΠΑΟΚ στην προπόνηση στην Τούμπα: Τα “έψαλλαν” στους παίκτες, ζήτησαν στήριξη σε Γκαρσία

Κόσμος2 έτη πρίν

Εισβολή στο Καπιτώλιο: Συνέλαβαν τον άντρα που έκλεψε το αναλόγιο της προέδρου της Βουλής

Covid192 έτη πρίν

Κορωνοϊός -Λέσβος: Στους 36 οι νεκροί της πανδημίας – Τρεις νεκροί από χθες το βράδυ

Ελλάδα2 έτη πρίν

Κορωνοϊός: Παράταση ΝΟΤΑΜ για πτήσεις εσωτερικού έως 18 Ιανουαρίου

Ελλάδα2 έτη πρίν

Σούπερ μάρκετ: Το ωράριο λειτουργίας μέχρι τις 11 Ιανουαρίου

Ελλάδα2 έτη πρίν

Κορονοϊός: Εκεί εντοπίζονται τα 800 νέα κρούσματα του 24ώρου

Covid192 έτη πρίν

Κορονοϊός: 800 νέα κρούσματα και 32 νεκροί σήμερα 09/01

Ελλάδα2 έτη πρίν

Voucher 200 ευρώ για τάμπλετ, λάπτοπ: Ξεκινά η διαδικασία

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Νέο ΛΑΘΟΣ σε ανάρτηση του Π. Πολάκη. Το ρήμα “κωλώνω” παράγεται από τον κώλο και όχι από την Κολωνία κ. Πολάκη

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Απαγωγή Μαρκέλλας: Φρικτές οι περιγραφές της 33χρονης για όσα έκανε στη 10χρονη

Κοινωνία3 έτη πρίν

Μαρκέλλα: «Tη χάιδεψε, όπως χαϊδεύεις ένα παιδάκι που το αγαπάς» λέει ο δικηγόρος της 33χρονης (videos)

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

«Έφυγε» στη διάρκεια της γέννας η μεγάλη αντίπαλος της Κορακάκη, Μπομπάνα Βελίτσκοβιτς

Lifestyle2 έτη πρίν

The Voice – Μυρτάλη Νομικού: Όσα δεν ξέρεις για την κόρη του εφοπλιστή Λουκά Νομικού και της καλλονής Υβόννης Ζαχαρίου (pics,vid)

Ελλάδα3 έτη πρίν

ΣΟΚ η κατάθεσή της 33χρονης, «της έδωσα τρία Ζάναξ και έβαλα στα δόντια της κοκαϊνη» – Να την σώσει ήθελε επιμένει ο συνήγορός της

Ελλάδα2 έτη πρίν

«Έπεσε» το δίκτυο της Vodafone – Προβλήματα σε πολλές περιοχές

Χωρίς κατηγορία3 έτη πρίν

Σάλος από τις καταγγελίες Κούγια για παρέμβαση πασίγνωστου επιχειρηματία στην υπόθεση. Εξιτήριο πήρε η 10χρονη. (pics – video)

Αθλητικά2 έτη πρίν

Φουλ για φούντο η Νότιγχαμ: Νέα ήττα και 21η στη βαθμολογία

Lifestyle3 έτη πρίν

Θυμάσαι την πρώην του ΣΕΦΕΡΛΗ! Τρομερό ΤΟΥΜΠΑΝΟ! Δες την πως είναι σήμερα!

trending